
600 experts debaten els últims avanços en trasplantament d´òrgans
El Palau de Congressos de València acull estos dies el III Congrés de la Societat Espanyola de Trasplantament a què han acudit més de 600 professionals d´entre els més prestigiosos experts nacionals i internacionals en trasplantament d´òrgans, disciplina en...
El Palau de Congressos de València acull estos dies el III Congrés de la Societat Espanyola de Trasplantament a què han acudit més de 600 professionals d´entre els més prestigiosos experts nacionals i internacionals en trasplantament d´òrgans, disciplina en què el nostre país és referent a nivell mundial.
Els doctors Manuel Arias, president de la SET, i Jose Mir Pallardó, president del Comité Organitzador Local del Congrés i cirurgià emèrit, van afirmar davant dels mitjans l´oportunitat que este congrés suposa per a actualitzar coneixements, presentar les últimes investigacions i les aplicacions dels mètodes més nous.
Un dels temes sobre els quals gira el congrés són les causes, conseqüències i possibles solucions per al rebuig humoral, aquell que es dóna quan els anticossos del receptor no reconeixen l´empelt com propi i l´ataquen. Es tracta d´una de les principals causes de pèrdua d´òrgans trasplantats i és, de vegades, un greu problema en l´evolució de l´empelt, ja siga de renyó, cor o pulmó.
Dins de la investigació, una de les tendències és la que està dirigida cap al trasplantament d´un tipus de cèl·lules en compte de l´òrgan complet. Alguns dels més destacats científics -entre ells el doctor Juan Carlos Izpisúa, que impartirà en este congrés la conferència “Regeneración, Cèl·lules Pluripotentes i Trasplantament d´órganos”- estan treballant en tècniques de manipulació cel·lular que permetrien regenerar òrgans i teixits d´una forma semblant als processos naturals i que podrien derivar, en un futur, en la creació d´òrgans.
Altres dels temes presents en el programa són els assajos clínics més recents, la situació legal i organitzativa de la donació a Espanya i els avanços concrets en els trasplantaments dels distints òrgans.
Quant al format del congrés, per primera vegada, la informació es compartix de manera virtual. Tota la informació científica s´entrega en pastilles electròniques que rep cada un dels inscrits i que els permet interactuar i compartir consultes en temps real i accedir a tota la informació de manera personalitzada.
Més informació en la web oficial del congrés.