Published On: 29 de març de 2016Categories: Uncategorized

Andrés Calamaro – Licencia para cantar

El Palau de Congressos de València rep el 12 de juny a Andrés Calamaro en concert en el marc de la seua nova gira "Licencia para cantar-ROMAPHONIC SESSIONS".Fruit de la col·laboració d´Andrés Calamaro i el pianista Germán Wiedemer, aquest últim treball ha...

El Palau de Congressos de València rep el 12 de juny a Andrés Calamaro en concert en el marc de la seua nova gira “Licencia para cantar-ROMAPHONIC SESSIONS”.

Fruit de la col·laboració d´Andrés Calamaro i el pianista Germán Wiedemer, aquest últim treball ha sigut gravat en els estudis Romaphonic de Buenos Aires, amb unes mínimes pautes de repertori que van donar forma a un conjunt de cançons creades per a ser interpretades en directe. Es va realitzar en dos vesprades. Un assaig anterior als assajos.

Ningú va pensar llavors que s´estava gravant un disc.

Segons l´artista, una còpia d´aquestes gravacions li va arribar una matinada per correu i li va resultar interessant l´espontaneïtat i la puresa de la gravació, lluny dels elements actuals d´una gravació habitual. Quelcom en el so d´estes gravacions recorda a les gravacions de jazz realitzades en la dècada dels anys cinquanta, quan els músics es reunien una vesprada (probablement una nit), acordaven un repertori i ho gravaven amb les prestacions de l´època.

Andrés Calamaro i Germán van triar cançons habituals del repertori elèctric per a adaptar-les a una forma dinàmica distinta i desposseïda. Així mateix reinterpretaren un repertori que van considerar important i valuós per les seues qualitats poètiques o harmòniques, recuperant (en alguns casos) peces que en anteriors ocasions ja hagueren interpretat, ja siga en gravacions o en directe amb artistes de la categoria de Hugo Fattoruso (Biromes y Servilletas, de Leo Masliah), Litto Nebbia (Nueva Zamba para mi tierra), Juanjo Domínguez (Absurdo, de Expósito), Antonio Serrano (Milonga del Trovador, de Piazzola), Jerry González (El Día que me Quieras, de Gardel Le Pera) i Los Rodríguez (Siete Segundos), a més de les lectures de cançons del repertori propi de l´artista/interprete.

En la seua qualitat de gravació ´accidental´ les sessions de Romaphonic es presenten i s´oferixen dins de la col·lecció de Grabaciones Encontradas que troba així una continuïtat després dels volum un i dos publicats el segle passat.

Més informació i venda d´entrades açí