Published On: 17 de maig de 2018Categories: Congressos

Antics funcionaris de la Unió Europea estretixen els seus llaços Assise

El Palau de Congressos de València celebrarà el Congrés AIACE 2018 (Associació Internacional d'Antics Funcionaris de la Unió Europea) , del 22 al 26 de maig.

El Palau de Congressos de València celebrarà el Congrés AIACE 2018 (Associació Internacional d’Antics Funcionaris de la Unió Europea) , del 22 al 26 de maig.

El Congrés AIACE (conegut pel seu nom en francés “Assises”viaj) , que es va celebrar per primera vegada a Luxemburg en 1970, es donarà cita en València enguany després d’haver viatjat per Bratislava, Trieste i Maastricht.

Esta reunió té un doble objectiu: enfortir els llaços d’amistat que unixen als membres d’AIACE de tota Europa i d’altra banda, promocionar el coneixement d’un país o ciutat. A més, segons Didier Hespel (Secretari General d’AIACE i responsable de l’organització d’este congrés), ”el Congrés és una oportunitat per a abordar diversos temes referents als interessos dels associats en l’Assemblea General. Representants de totes les administracions de la Unió Europea també assistiran a la trobada i dialogaran amb els participants.” Durant la sessió inaugural, ponents invitats de gran rellevància, com J.M. Gil Robles (antic President del Parlament Europeu) , E. Morera (President de les Corts Valencianes) i E. Nasarre (President de la Secció Espanyola del Moviment Europeu), parlaran sobre un tema europeu d’interés general.

Els inscrits procedixen de països de tota Europa, principalment de Bèlgica, França i Luxemburg, i com afirma Hesestrepel, “durante els dinars i les excursions, els assistents podran gaudir d’un ambient relaxat amb els seus companys”.

 

Sobre l’AIACE

Esta associació treballa per a millorar el benestar dels antics funcionaris de les institucions europees, intentant estretir, en un esperit d’amistat i bon humor, els llaços que els unixen entre ells i amb els servicis administratius europeus. AIACE manté un estret contacte amb les autoritats de la Unió Europea i, representa en la mesura que es puga, els interessos dels antics funcionaris a través d’acords de cooperació, contribuint a l’estudi de problemes relacionats amb la integració europea i col·laborant amb les institucions de la UE per a fer-los més visibles.

L’acord firmat al febrer de 2008 entre la Comissió i AIACE, proporciona a esta, una representació dels antics funcionaris dins dels comités específics dedicats a ells. L’acord també va contemplar la creació d’una col·laboració en l’àrea d’acció social, més específicament pel que fa al personal retirat amb dificultats. A més, la Comissió ajuda amb el treball de nombrosos voluntaris, i els oferix formació i suport mentres duen a terme les seues activitats socials.