Published On: 20 de març de 2023Categories: Congressos, Innovación, Palau de Congressos, Tecnologia

Arriba al Palau de Congressos de València el congrés AISTATS

Després de 25 edicions, el congrés torna per segona vegada a Espanya.

AISTATS és el congrés de caràcter científic que tracta temes d’intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic (“machine learning”), i els mètodes estadístics en què es basen.

L’esdeveniment, que es realitzarà del 25 al 27 d’abril, atraurà a més de 700 investigadors internacionals de tots els nivells (des d’estudiants de doctorat fins a persones catedràtiques d’universitat o investigadores amb anys d’experiència en el sector privat), de sectors acadèmics i empresarials. AISTATS és un dels majors congressos internacionals del camp i compte cada any amb la participació de les millors universitats i de les empreses tecnològiques més capdavanteres del món. A més, aquest congrés aportarà a la ciutat de València més de 1.600 pernoctacions, una dada molt òptima ja que permet que totes aquestes persones gaudisquen i contribuïsquen a dinamitzar l’economia de la ciutat.

“Des dels seus inicis, AISTATS sempre ha apostat per la investigació en mètodes estadístics per a la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic. Hui dia, la intel·ligència artificial rep molts titulars de premsa, però hem de tindre en compte, d’una banda, que tots els avanços han sigut possibles gràcies al treball acumulat de centenars o milers d’investigadors durant anys i gràcies a l’intercanvi d’idees en congressos (i per descomptat a les inversions, públiques i privades, que ho permeten), ens apunta Francisco Ruiz, president del congrés i científic investigador en el departament d’aprenentatge profund de DeepMind.

A més, cal destacar que AISTATS tindrà dos esdeveniments de ‘mentoring’. Es tracta de xarrades i panells, on es tractaran temes relacionats amb l’àmbit científic com, per exemple: orientació professional, com donar una presentació en públic, com millorar les habilitats per a escriure un article, etc. Però també, cal destacar el panell en línia de LatinX in AI. Es tracta d’un esdeveniment de tipus social la idea del qual és connectar a investigadors de la comunitat llatina per a incrementar la seua visibilitat en un camp que tradicionalment ha estat dominat per investigadors de països com la Xina, els Estats Units o Alemanya.

Descobreix més informació prement ací!