43 Congrés Confederal d’UGT

L'experiència en el Palau de Congressos és extraordinària. I el millor de tot, el més important, ho és també en pandèmia i amb restriccions. Per a nosaltres és extraordinàriament il·lusionant que siguem el motor que reinicia després del llarg procés d'inactivitat en actes de caràcter multitudinari.

Assistents: 1.200 (presencials)

Client: UGT

Esdeveniment: Congrés

Tipus: Social

Data: 17-20 de maig de 2021 (inclòs el congrés social)

Dies: 4 dies

1. Repte

‘L'esdeveniment esperat’. Així és com l'equip del Palau de Congressos de València ha denominat este congrés multitudinari, que va arribar al nostre edifici amb molts reptes per aconseguir. És el primer congrés presencial, de quatre dies, que s'ha celebrat després de més d'un any de pandèmia. I amb èxit! No sols per l'aplicació dels estrictes protocols que van garantir, en tot moment, la seguretat de l'esdeveniment, sinó pels grans beneficis que va aportar a la ciutat.

En els 132 anys d'història del primer sindicat i el més majoritari del nostre país, era la segona vegada que el congrés eixia de Madrid. La primera a València. Les expectatives i l'exigència, per tant, eren altes i requerien una especial coordinació entre l'equip d'UGT i el nostre. L'esdeveniment va tindre un significatiu impacte social. Va comptar amb la participació del president del Govern, Pedro Sánchez, vicepresidents i vicepresidentes, ministres i els principals dirigents empresarials del nostre país, i va obtindre una gran repercussió en els mitjans de comunicació. També va aconseguir fer partícip a la ciutadania mitjançant el desenvolupament de diverses accions socials, com l'acte LGTBI que es va organitzar en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

2. Solució

Va ser un congrés tecnològic i va sensibilitzar a la ciutadania en sostenibilitat. Es va habilitar un espai d'Ecoembes, amb un contenidor groc per al reciclatge i la màquina recicles, que va permetre amb un sistema de devolució i recompensa, premiar el reciclatge de llandes i botelles de plàstic. També es va utilitzar la cartelleria digital del Palau de Congressos, una app per a la descàrrega virtual de continguts i cerca interactiva de sales, es va implementar un sistema d'acreditació digital, a més de construir tots els estands amb fusta reciclada. Com a iniciativa solidària i dins de la contribució del Palau de Congressos als ODS, il·luminem el Saló Multiusos 1 on va tindre lloc l'acte LGTBI amb els color se l’arcoiris i, amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge, es va tenyir de verd l'àrea d'exposició.

A més de l'ocupació indirecta generada per l'esdeveniment, tots els serveis usats en la seu són 100% producció pròpia del Palau de Congressos.

Va ser, sobretot, presencial, encara que també es van retransmetre a tot el món en streaming la inauguració i la clausura.

3. Objetius complits

Amb 2.192 pernoctacions i un impacte total (directe i induït) d'1.536.741 euros, va ser l'esdeveniment amb el qual va arrancar amb força la indústria de reunions a la Comunitat Valenciana i ha servit per a tornar a situar a València com a seu referent nacional en el sector MICE. La satisfacció del client és alta, com pots observar en l'entrevista (dalt) que realitzem l'equip del Palau de Congressos al secretari general d'UGT, Pepe Álvarez. El màxim representant del sindicat, acabat de reelegir en el seu càrrec durant la celebració del congrés, va titular l'últim post del seu blog (amb 313.380 subscriptors) ‘Gràcies València’, en el qual assegura que la decisió d'organitzar el congrés ací va ser un ‘total encert’. I afig ‘no sols per la qualitat de les instal·lacions del Palau de Congressos, transparent i lluminós, sinó, sobretot, per l'acolliment de la seua gent’. Unes paraules que se sumen a les de la secretaria de l'organització del congrés, qui defineix als companys i companyes del Palau de Congressos com a ‘immensos, grandíssims professionals i amb una qualitat humana infinita’. ‘Ara ja sé per què teniu el premi al Millor Palacio de Congressos del Món, sou vosaltres els que feu un lloc únic, aquesta sensació d'estar a casa, que no hi ha problemes i abans qualsevol ensopec, sempre arriba l'equip i moltes solucions’.

Ací pots consultar totes les accions que es van desenvolupar durant el congrés.

4. Curiositats