III CONGRÉS INTERDISCIPLINARI DE GENÈTICA HUMANA

Els avantatges de la presencialitat de l'III Congrés Interdisciplinari de Genètica Humana és un volum d'assistents que, probablement, no hauríem aconseguit a nivell online i, sobretot, la interacció personal. És l'única manera d'establir grans relacions a nivell personal, professional i científic, com estem comprovant en este esdeveniment.

Assistents: 700 presencials

Client: Associació Espanyola de Genètica Humana (AEGH), l’Associació Espanyola de Diagnòstic Prenatal (AEDP), la Societat Espanyola de Farmacogenética i Farmacogenómica (SEFF), la Societat Espanyola de Genètica Clínica i Dismorfología (SEGCD) i la Societat Espanyola d’Assessorament Genètic (SEAGEN), l’Associació de Salut Digital i la Societat Espanyola de Bioinformàtica i Biologia Computacional (SEBiBC) i Geyseco (OPC))

Esdeveniment: Congrés

Tipus: Sanitari

Data: 3-5 de novembre de 2021

Dies: 3 dies

Pernoctacions: 1.278

1. Repte

PRESENCIALITAT. Va haver-hi moltes paraules que van ressonar en el nostre edifici durant la celebració de l'III Congrés Interdisciplinari de Genètica Humana, que va reunir 700 persones per a abordar els avanços en genètica i genòmica humana. Però esta va ser la que més present va estar per a tots i totes durant els tres dies que va durar l'esdeveniment més la jornada prèvia del muntatge. Geyseco (OPC) junt a les cinc societats científiques, les nostres aliades i aliats estratègics i l'equip del Palau de Congressos van tindre clar des del principi, que el principal repte d’este congrés multitudinari era aconseguir organitzar-lo presencialment amb èxit, complint les altes expectatives del client i de les societats científiques.

Durant tres dies, el nostre edifici va ser l'escenari triat per a abordar els nous avanços en el càncer hereditari, l'ús de les tecnologies que permeten analitzar la informació genòmica d'una persona, els aspectes ètics per al seu ús en menors, en adults sans i tests predictius, així com la gestió de dades i intel·ligència artificial i la seua aplicació en el diagnòstic prenatal, entre altres temes de gran impacte per a la societat.

2. Solució

I què necessitàvem per a poder aconseguir el gran repte? Implementem correctament els estrictes protocols de seguretat de l'esdeveniment en tot moment (des del muntatge fins a la seua finalització), que pots consultar ací. També habilitem les noves zones a l'aire lliure per a poder satisfer les necessitats del client, que va apostar fortament pel networking entre ponències. L'esdeveniment també va comptar amb una gran àrea expositiva, on 32 estands van presentar els seus últims avanços en genètica i genòmica humana.

3. Objetius complits

“Des del punt de vista de les cinc societats que hem organitzat el congrés, estem molt satisfets, perquè el nivell d'assistència ha estat molt alt. Gràcies a les instal·lacions del Palau de Congressos de València, tenim uns espais realment amplis en la situació que vivim actualment de Covid-19 i així minimitzar estos riscos”. Javier García Planells transmet la seua experiència positiva durant la celebració del congrés que va generar més de 1.200 pernoctacions a València.

4. Curiositats