IV Workshop APCE

Associació de Palaus de Congressos d'Espanya (APCE).

Assistents: 30

Client: Associació de Palaus de Congressos d’Espanya (APCE).

Esdeveniment: IV Workshop APCE

Data: 4 i 5 de març de 2024

Dies: 2 dies

1. Repte

L'Associació de Palaus de Congressos d'Espanya (APCE) va celebrar el IV Workshop APCE en el Palau de Congressos de València. Aquesta acció comercial pretenia donar a conéixer a societats i OPCs (Organitzadors Professionals d'Esdeveniments) les diferents seus congressuals associades que participaven en l'esdeveniment, amb la finalitat de generar valor per a membres de la APCE i potenciar la captació de negoci. Així mateix, el Palau de Congressos de València, com a amfitrió, havia de mostrar els atractius de la seu i del destí València, de manera que resultara d'interés per a la celebració de pròxims congressos.
A més, un altre dels reptes era compartir coneixement i experiències en matèria de sostenibilitat, a fi d'avançar en el compliment dels ODS, posant el focus en la minimització del desaprofitament alimentari i la inclusió social. Tot això en un entorn immersiu que oferira una experiència diferent.

2. Solució

Per a demostrar el valor del Palau com a seu, es va organitzar una visita al Palau de Congressos de València, generant espais òptims per al networking i l'intercanvi d'idees. També, es van incloure accions i visites a llocs emblemàtics de la ciutat per a generar així una experiència immersiva en la cultura i tradicions valencianes.
El programa de l'esdeveniment incloïa una sessió sobre alimentació sostenible en el qual participaven la directora gerent del palau valencià, Sylvia Andrés, Jose Miguel Soriano, catedràtic de nutrició a la Universitat de València (UV) i Corinna Heilmann, Business Development & International Relations de Gourmet Catering & Eventos (empresa proveïdora de restauració en el Palau de Congressos de València) per a explicar les principals conclusions del Projecte MagNus, iniciativa desenvolupada al costat del CEMAS i la UV per a la minimització del desaprofitament alimentari en el sector del turisme de reunions.
Així mateix, un altre dels punts forts de l'agenda era mostrar una de les accions de sensibilització per a la reducció de les desigualtats que el Palau de Congressos de València realitza, a través de la participació de col·lectius en risc d'exclusió en l'equip de restauració gràcies a Gourmet Catering & Eventos. D'aquesta manera, les persones assistents podien gaudir d'una experiència gastronòmica única en el centre de formació en hostaleria i turisme per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual “La Mare Que Va” de la Fundació Asindown amb el qual col·labora Gourmet.

3. Objetius complits

El IV Workshop APCE va ser tot un èxit perquè va aconseguir reunir una gran participació, amb l'assistència de tretze centres congressuals de tota Espanya i persones prescriptores de grans esdeveniments.
El contingut del programa, a més d'incloure les sessions de treball, va permetre a participants conéixer de primera mà, com el Palau contribueix a l'avanç cap als ODS impulsant la sostenibilitat ambiental i reduint les desigualtats.
Així mateix, la part social es va convertir en una vertadera experiència immersiva en coincidir amb la celebració del mes de les Falles a València. La visita guiada al centre de la ciutat, el “esmorzaret” en el Mercat Central, un showcooking amb gastronomia mediterrània i la mascletá des del balcó de l'Ajuntament, van aconseguir fer partícips als assistents de les tradicions i cultura valenciana.
Tant societats com palaus han mostrat el seu alt grau de satisfacció. María Delgado Mompó, education manager de IVI RMA, declara: “El workshop m'ha semblat molt interessant i productiu en donar-me la possibilitat de reunir-me amb les responsables de nombrosos palaus de congressos alhora i poder intercanviar, idees, propostes i necessitats”.
Per part seua, Daniel Escalona, director de màrqueting de FEDELE, apunta: “No sols la qualitat de les activitats desenvolupades pel Palau de Congressos de València, amfitrió de l'esdeveniment, sinó la qualitat personal i professional dels participants, van marcar la diferència en aquesta trobada. Després d'aquestes jornades coneixem més a fons altres espais per a l'organització dels nostres esdeveniments tant nacionals com internacionals i ens permetrà elevar els nostres estàndards de qualitat gràcies a tindre un major coneixement del sector i el contacte personal amb oferents d'espais expositius”.

4. Curiositats