Les Luthiers

Como edifici és bellíssim, com a sala, com acústica ens pareix molt bonic. L’acústica fa que la recepció del públic cap a nosaltres arribe fàcilment, els somriures s’escolten bé, els aplaudiments s’escolten més

Client: Les Luthiers

Event: altres events

Tipus: espectacle

Data: març 2019

Dies: 3

1. Repte

Les Luthiers és un grup de músics, actors i humoristes argentins molt popular a Espanya i Llatinoamèrica. Es van conéixer fa més de 50 anys en un dels cors de la Universitat de Buenos Aires i el seu nom prové de la paraula francesa ‘luthier’, que és la que també s'utilitza en castellà per a designar a l'artesà que fabrica o repara instruments musicals. El nom Les Luthiers és per l'ús dels instruments fabricats per ells mateixos. Els seus espectacles combinen paròdies de gèneres musicals clàssics i populars amb escenes teatrals humorístiques.

El grup argentí va triar el Palau de Congressos de València per a arrancar la gira del seu espectacle al nostre país

2. Solució

L'escenari de l'auditori 1 es va adaptar a la presentació i els diferents funcionaments dels instruments del grup argentí. En l'actualitat el grup té més de 40 instruments de diferents tipus i funcionaments.

 

L'accessibilitat dels molls de càrrega a l'escenari i la possibilitat de tindre una zona de magatzematge en els propis molls van permetre introduir amb facilitat l'ampli ventall d'instruments que té el grup. A més, la connexió dels camerins amb l'escenari va fer el muntatge més fluid. Les infraestructures del Palau de Congressos de València van permetre una versatilitat i flexibilitat en el muntatge.

3. Objetius complits

La qualitat de l'acústica i el desenvolupament de l'escenografia de l'Auditori 1 fa que la interacció amb el públic siga excel·lent. 

Declaracions: ‘És una sala en la qual, a més de ser el públic molt efusiu, se li escolta molt bé’. L'humor és una cosa recíproca, quan el riure arriba, l'humorista es redobla l'aposta, quan a vegades arriba tímid, no sabem si funciona el que estem fent o no. Este és l'avantatge de tindre una sala on l'acústicadel públic és tan bona com la del públic’ . El grup argentí destaca l'edifici com  ‘bellíssim’

4. Curiositats