MATSUS. MATERIALS FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT CONFERENCE & STECH
Materials for Sustainable Development Conference
Assistents: 500
Client: NanoGe
Esdeveniment: Congrés
Tipus: Tecnològic
Data: del 6 al 10 de març de 2023
Dies: 5 dies

1. Repte
Materials for Sustainable Development Conference és una trobada organitzada per NanoGe, en el qual es van celebrar 13 simposis i que va reunir prestigioses persones de l'àmbit científic de tot el món en el camp de la sostenibilitat. El que es buscava era fer una posada en comú d'idees per a afavorir l'eficiència energètica, mitigar l'impacte mediambiental causat per la tecnologia i el creixement econòmic i aconseguir l'ús eficient dels materials.
A més, el congrés pretenia reunir en un mateix espai a persones que estan en l'àmbit universitari investigant en el camp de la sostenibilitat, i a la indústria, amb l'objectiu d'alinear a tots dos i que els resultats obtinguts en investigació, tinguen una aplicació en la indústria i que econòmicament siguen rendibles.
2. Solució
MATSUS va aconseguir constituir un fòrum i va canalitzar els coneixements i eines de la ciència i la tecnologia de materials avançats per a contribuir a solucionar els grans problemes de la societat, focalitzant sobretot l'atenció en la sostenibilitat.
Per a l'alineació del món acadèmic amb la indústria, el congrés va organitzar la primera edició de STECH, Sustainable Technology Fòrum, una jornada on les empreses del sector privat van parlar de l'aplicació d'aquesta transició energètica i estratègies d'innovació. A més, STECH es va centrar en temes com la generació d'hidrogen, reciclatge i circularitat, generació d'energia, vehicles elèctrics i estratègies d'innovació. Encara que un dels temes claus va ser sens dubte la tecnologia emprada per a la generació d'energia fotovoltaica. En aquesta primera edició, STECH va comptar amb ponents com Daniel Campo (BASF), Rubén Folgado (Messer Iberica), Ignasi Cañagueral (Dow) o Olivia Estrella (AVI), entre molts altres.
3. Objetius complits
A l'esdeveniment internacional van assistir al voltant de mig miler de persones de manera presencial entre empreses i persones de l'àmbit científic i va aportar a la ciutat més de 1.400 pernoctacions. La participació d'importants empreses i l'intercanvi d'experiències amb l'àmbit acadèmic, va aconseguir la interacció entre tots dos per a un millor acostament.
Així mateix, l'experiència va ser a tots els nivells i un dels principals llegats va ser la immersió en les tradicions valencianes. El congrés, en el seu programa social, va oferir la possibilitat d'acudir a un lloc molt significatiu de València, l'Ateneu, fer dos tours per la capital del Túria, veure i escoltar la mascletá i degustar la beguda típica valenciana, la orxata amb fartons. Gràcies a aquestes pràctiques, es va poder conéixer més la ciutat, viure-la i gaudir-la amb acompanyants.