Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN) | FASE 20 Congresos S.L.

45º Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN)

Assistents: 5160

Client: Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN) | FASE 20 Congresos S.L.

Esdeveniment: Congrés

Tipus: Sanitari

Data: Del 18 al 21 d’octubre

Dies: 4 dies

1. Repte

El 45º Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) ha reunit a València l'any del seu 50é aniversari a 5.160 especialistes. Aquesta trobada és el major esdeveniment congressual d'àmbit mèdic a nivell nacional segons l'organització. Això comporta un enorme desplegament logístic i humà. A més, en el congrés s'havien d'exposar al voltant de 40 estands i es volia fer partícip a la societat i visibilitzar el paper dels metges.

2. Solució

Per a poder acollir a tantes persones, es va oferir un gran espai congressual format pel Palau de Congressos de València i les sales d'hotels annexos, creant una gran àrea congressual.
En els quatre dies de duració es van realitzar 163 activitats científiques i es van presentar 4.224 comunicacions amb la participació de més de 500 ponents, la majoria especialistes de família, però també professionals d'altres especialitats. Com a novetat en aquest Congrés, es van desenvolupar 22 'speaker corner', on especialistes pertanyents als diferents grups de treball van exposar de manera breu una temàtica d'actualitat als congressistes.
Igualment, van participar 55 patrocinadors i es va comptar amb el suport logístic de més de 250 persones professionals, entre el personal de la Secretaria Tècnica, de restauració i auxiliar, com a personal de sala i de muntatge. En total, tots els participants van ocupar més de 5.000 places hoteleres.

3. Objetius complits

El 45º Congrés de SEMERGEN ha reunit l'any del seu 50é aniversari, a més de 5.000 metges a València i ha generat més de 13 000 pernoctacions. Segons l'organització, en xifres econòmiques es tradueixen en un total de 10 milions d'euros per a València.
Per a celebrar el 50é aniversari de la Societat, es van realitzar també diferents activitats divulgatives dirigides a la població com la 'Fira i la Marxa per la salut' en el llit del Riu Túria o la projecció del documental 'PROP DE TU', que va elaborar la societat científica per a mostrar el dia a dia dels metges de família i la relació amb els seus pacients i el seu entorn, i reivindicar el seu paper transcendental dins de la sanitat pública espanyola.

4. Curiositats