Published On: 5 de març de 2021Categories: Corporatiu

Celebrem el Dia Internacional de la Dona recordant el nostre Pla d’Igualtat

Amb este ambiciós projecte reforcem el nostre compromís amb la societat

Una ambaixadora, una proveïdora i l’equip del Palau de Congressos ens compten el seu testimoniatge sobre la igualtat en els seus àmbits de treball 

A la nostra maleta d’experiències i grans reptes en els quals va treballar l’equip en 2020, sumem el llançament del Pla d’Igualtat, que hui cobra especial rellevància amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Un projecte que defineix la igualtat d’oportunitats, eliminant tot tipus de discriminació.

I amb la finalitat de sumar-nos a esta celebració, una ambaixadora, una proveïdora i una companya del Palau de Congressos han pres la paraula i ens compten en primera persona com ha evolucionat la igualtat en el seu àmbit de treball.

Ho fem, en primer lloc, de la mà de la nostra ambaixadora Marisa Blasco, cap de Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Clínic de València, en primera línia des de l’inici de la pandèmia.

‘En resum diria que hem avançat prou com per a saber que no és bastant. Encara que les coses han anat canviant al llarg de la meua carrera professional (ara hi ha més dones en l’àmbit de la meua especialitat), encara existeixen diferències en segons quines especialitats i, fonamentalment, en llocs de gestió. Crec que fa falta més canvi cultural i en les arrels de l’educació, perquè no siga inaudit trobar dones amb vocació i empenyiment’.

Per part seua, Sonia Donet, que ostenta un càrrec tradicionalment ocupat per homes, com és ser la responsable tècnica del Departament Aigües – Control de Legionel·la de Companyia de Tractaments Llevant (CTL), aliat estratègic del Palau de Congressos, detalla que ‘els llocs d’aplicadors continuen sent majoritàriament masculins, mentre que els responsables tècnics són molt equitatius, aconseguint la paritat a nivell d’homes i dones amb el càrrec de responsables tècnics. Encara així, Donet considera que ‘en el sector de control de plagues i sanitat ambiental, malgrat continuar sent una professió masculina, s’ha avançat bastant des dels últims 20 anys’.

També hem posat el focus en les empleades i empleats del Palau de Congressos. Mónica Lull, tècnica de gestió de l’àrea d’Operacions, departament que destaca per l’equilibri entre homes i dones, assegura ‘la igualtat sempre ha format part del nostre treball, des de la nostra filosofia fins a la manera de desenvolupar i executar totes les àrees del Palau’.

L’equip continua avançant enguany en l’execució del Pla d’Igualtat, a fi de promoure un futur sense estereotips, amb corresponsabilitat entre homes i dones.