Published On: 16 de setembre de 2019Categories: Jornades

Com impacta el turisme de congressos a València

Participem en la taula redona ‘L'impacte econòmic i social del turisme de congressos a les ciutats’, que organitza AETE

Els beneficis econòmics i socials del turisme de congressos, entre els temes més destacats del debat

Des que inaugurarem, el 2 de juliol de 1998, en el nostre edifici s’han celebrat entorn de 2.900 esdeveniments, en els quals han participat més de dos milions d’assistents, la qual cosa ha generat més de dos milions de pernoctacions.

Estes xifres resumeixen, en sols unes línies, com ha impactat el turisme de congressos a la nostra ciutat. Una ciutat, València, que en 21 anys ha viscut, i ho continua fent, una profunda transformació urbanística. L’arteria del nord-oest de la ciutat, on fa 21 anys abundaven els camps i les edificacions eren pura utopia, ha canviat completament la seua fesomia gràcies a la contribució del Palau de Congressos de València i a la seua activitat.  Actualment, el nostre edifici disposa de 1.000 places hoteleres a una distància a peu.  

Unes dades tan positives per al Palau de Congressos de València i per a la ciutat, que van units a l’enlairament internacional que estem vivint des de fa quatre anys. Des de 2016 hem augmentat un 50% la nostra activitat i duplicat les xifres internacionals, la qual cosa converteix el nostre edifici en un potent motor de creixement econòmic de la ciutat, i contribueix al fet que el turisme de congressos siga considerat com un dels pilars fonamentals del sector turístic del nostre país.

El turisme de reunions genera un impacte econòmic per l’elevada capacitat de la despesa del delegat, que és 3/4 vegades major que el del turista convencional.

D’estos resultats i de com està canviant València gràcies al turisme de congressos parlarà la nostra directora gerent, Sylvia Andrés, en la taula redona ‘L’impacte econòmic i social del turisme de congressos a les ciutats’, que ha organitzat l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE), el 16 de setembre, en el Centre de Convencions Ciutat d’Elx.

En la jornada, que moderarà la presidenta d’AETE, Esther Gilabert, també participaran la directora general del Palau de Fires i Congressos de Màlaga (FYCMA), Yolanda Aguilar i la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao. 

Si necessites ampliar més informació sobre els organitzadors de la taula redona, visita AETE.