Published On: 19 de desembre de 2023Categories: Destacada

DESDEJUNI A CEGUES AMB L’ONCE: UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE EN EL PALAU DE CONGRESSOS DE VALÈNCIA

Amb els ulls tapats, les persones participants van experimentar de primera mà les dificultats a les quals s'enfronten les persones amb discapacitat visual, contribuint així a una major consciència i sensibilització cap a aquest col·lectiu inavaluable.

El passat 12 de desembre, el Palau de Congressos de València va tindre l’honor de ser l’escenari d’un esdeveniment extraordinari: el “Desdejuni a Cegues” en col·laboració amb l’ONCE. La presidenta del Consell d’Administració del Palau de Congressos, Paula Llobet, juntament amb la directora gerent Sylvia Andrés, van compartir la presentació del 25 aniversari i al costat de Jose Manuel Pichel, delegat territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, van mostrar als mitjans la imatge del cupó de l’ONCE que porta la imatge de l’aniversari.

En aquesta presentació, a més d’assenyalar les fites més importants des de la inauguració del recinte, es va comptar amb la participació de dos ambaixadors del Palau: Inmaculada Cervera, presidenta de la Comunitat Valenciana de la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN) i Alejandro Salesa, CEO de l’agència d’organització de congressos CEvents, els quals van compartir les seues experiències i vivències en el Palau.

La col·laboració amb l’ONCE va afegir un toc únic a la celebració del 25 aniversari, amb la presentació del cupó especial que es difondria el 14 de desembre, dia de la celebració de la Gala de l’Aniversari. Per a la creació de la peça gràfica commemorativa de l’aniversari que reflecteix el cupó, es va convidar a persones discapacitades intel·lectualment a participar, brindant així una perspectiva única de l’edifici i el món dins d’altres 25 anys. Les persones participants del taller van coincidir a mostrar una imatge plena de “color” i a traslladar una “mirada alegre i optimista”.

El moment cim va ser el “Desdejuni a Cegues”, una experiència sensorialment enriquidora que va comptar amb la participació del delegat territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, representants de les associacions col·laboradores que van fer possible la imatge, mitjans de comunicació i part de l’equip del Palau de Congressos. Amb els ulls tapats, els participants van experimentar de primera mà les dificultats a les quals s’enfronten les persones amb discapacitat visual, contribuint així a una major consciència i sensibilització cap a aquest col·lectiu.