Published On: 17 de juny de 2019Categories: Congressos

El nostre edifici, preparat per a la tecnologia 5G

Preparar el nostre edifici per a albergar la primera videoconferència hologràfica mundial 5G, desenvolupada per les multinacionals ZTE i Orange o mostrar el "vehículoConectadoCampus5G", un cotxe autònom conduït a distància amb tecnologia 5, són els principals reptes als quals s'enfronta aquesta setmana l'equip.

Des del 17 fins al 21 de juny, els diferents espais del Palau de Congressos de València s’adaptaran a la tecnologia 5G a través del Global 5G Event i el congrés EuCNC2019

Podria tractar-se d’una pel·lícula de ciència-ficció o de l’argument de la novel·la de Philip K. Dick ‘Somien els *androides amb ovelles elèctriques?’, però no. El que el nostre edifici i l’equip estem vivint aquesta setmana és pura realitat.

La tecnologia 5G ha arribat a València i per la porta gran. L’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (*ITEAM) de la Universitat Politècnica de València ha organitzat dos congressos tecnològics a nivell mundial, que reuniran a quasi un miler d’assistents el EuCNC 2019 i el Global 5G Event i convertiran la ciutat en capital mundial de la tecnologia 5G.

Durant aquesta setmana el nostre edifici serà l’escenari de diferents demostracions dels usos de la cinquena generació de comunicacions mòbils en sectors com l’automoció, salut, energia, els mitjans de comunicació i l’entreteniment. Així, entre altres accions, els assistents podran viure en primera persona la conducció d’un cotxe autònom dirigit a distància amb tecnologia 5G o presenciaran en viu el sistema de control d’un braç robòtic que reprodueix a l’instant els moviments del braç humà.

Segons declaracions del director de l’Institut ITEAM, Narcís Cardona, president del comité tècnic i organitzador dels dos esdeveniments: “Si alguna cosa distingeix a 5G de generacions anteriors de xarxes mòbils, és que està dissenyada per a comunicar amb extrema fiabilitat i immediatesa a màquines, robots, vehicles, drons, sensors, i qualsevol dispositiu electrònic, … i també el telèfon mòbil. I tot això ho podrem comprovar en tots dos esdeveniments.”

Per a poder fer-ho possible ací, el nostre equip i l’edifici s’han adaptat a la perfecció per a albergar tots dos esdeveniments de gran dimensió tècnica i complexitat, oferint un sistema versàtil de resposta audiovisual i de l’edifici.

Com a exemples, el nostre Auditori 1 serà l’escenari en el qual es projectarà la primera videoconferència hologràfica mundial 5G, que tindrà lloc durant la conferència inaugural del dia 17.

A més, aquestes demostracions s’estenen a altres parts de la ciutat, amb diferents punts de trobada per a acostar la ciència a la ciutadania, com la Marina de València, on es realitzarà una demostració de desplegament d’emergències amb 5G.

Visita el Global 5G Event i el congrés EuCNC2019 per a saber més.