Published On: 18 de abril de 2013Categories: Uncategorized

El càncer de mama és curable en huit de cada deu casos

En la roda de premsa inaugural del Simposi Internacional del Grup Espanyol d´Investigació en Càncer de Mama (GEICAM) , la Dra. Ana Lluch Cap de Servici d´Hematologia i Oncologia Mèdica de l´Hospital Clínic Universitari de València, ha insistit en...

En la roda de premsa inaugural del Simposi Internacional del Grup Espanyol d´Investigació en Càncer de Mama (GEICAM) , la Dra. Ana Lluch Cap de Servici d´Hematologia i Oncologia Mèdica de l´Hospital Clínic Universitari de València, ha insistit en el fet que a pesar que s´estima que una de cada 8 dones patirà càncer de mama, la mortalitat d´esta malaltia ha descendit considerablement, arribant a disminuir fins a un 28 % en els últims 20 anys a la Comunitat Valenciana. Segons la Dra. Lluch, gràcies a la investigació traslacional, la qual ens porta “de el llit al laboratori i viceversa”, i a la labor d´investigació compartida amb altres especialistes, hem passat de tindre un únic tractament a subclassificar el càncer i personalitzar la teràpia. 
Cada any es diagnostiquen al nostre país 26.000 nous casos de càncer de mama, sent el tumor més freqüent en la població femenina. No obstant això, hui en dia la supervivència supera el 80% gràcies als programes de detecció precoç i les lliçons derivades dels assajos clínics. El GEICAM és el grup líder d´investigació de càncer de mama a Espanya i està constituït per més de 680 experts de 177 hospitals. Estos experts han jugat un paper clau en els grans avanços que ha experimentat el tractament i diagnòstic d´esta patologia. 
El Dr. Miguel Martín, president de GEICAM i Cap del Servici d´Oncologia Mèdica de l´Hospital General Universitari Gregorio Marañón, ha indicat que el treball d´equips internacionals i la col·laboració multidisciplinària d´esta malaltia, han fet possible un major coneixement en els tipus de càncer de mama existents i millors resultats en l´abordatge terapèutic dels mateixos.
La Dra. Ana Mª González Angle, directora d´investigació clínica i desenrotllament de fàrmacs i el Dr. Vicente Valero, Director Clínic de The Morgan Welch Inflammatory Bream Càncer Research Program and Clinic, ambdós pertanyents al Departament de Càncer de Mama en el MD Anderson Càncer Center (Texas, EUA) , tractaran en esta trobada internacional el tema de les resistències i les fases més òptimes del tractament amb fàrmacs combinats, una de les principals dificultats de la investigació oncològica, a causa de les múltiples “biologías” dels tumors de mamella. 
Un altre dels líders internacionals en esta matèria que participen en este simposi és el Dr. Henry Gómez, de l´Institut Nacional de Malalties Neoplásicas, el qual afirma que unes 115.000 dones llatinoamericanes són diagnosticades de càncer de mama cada any i que gràcies a les polítiques de salut, els pacients tenen accés a programes de cures pal·liatives i als nous fàrmacs aprovats.