Published On: 1 de maig de 2009Categories: Uncategorized

El compromís sostenible genera resultats positius

El Palau de Congressos de València consolidava el 2008 l`estratègia de sostenibilitat i respecte al medi ambient desenvolupada pel recinte des que va ser inaugurat. Ho feia amb la instal·lació i la posada en marxa d`una coberta fotovoltaica única en un recinte...

El Palau de Congressos de València consolidava el 2008 l`estratègia de sostenibilitat i respecte al medi ambient desenvolupada pel recinte des que va ser inaugurat. Ho feia amb la instal·lació i la posada en marxa d`una coberta fotovoltaica única en un recinte d`aquestes característiques. Gràcies a aquesta instal·lació l`edifici ha aconseguit generar més de 170.000 kWh en 7 mesos de funcionament. Açò suposa deixar d`emetre més de 90 tones de CO2 que hagueren necessitat més de 30.000 arbres per a absorbir-lo. El compromís mediambiental ha estat una constant al llarg dels més de deu anys de vida del palau valencià i són múltiples les accions realitzades amb les quals s`ha aconseguit traçar una tendència decreixent en el consum d`energia.
L`estalvi ha superat la xifra d`1.000.000 kWh d`energia respecte al consum que s`haguera generat sense prendre cap mesura. A més, l`aplicació de polítiques d`eficiència energètica ha suposat un benefici econòmic de més de 94.000 euros a l`any, xifra que vista en la seua magnitud total ha significat un estalvi pròxim als 700.000 euros. Gràcies a l`energia generada per la nova coberta i als ingressos que es reben per la seua venda l`estalvi s`incrementarà de manera substancial fins a arribar als 250.000 euros a l`any.