Published On: 29 de abril de 2010Categories: Uncategorized

El congrés de Comares porta a València a la creadora del mètode Gaskin

"Comares de la Terra" és el lema del primer congrés d´àmbit nacional de l´Associació de Comares de la Comunitat Valenciana (ACCV) organitzat conjuntament amb la Federació d´associacions de Comares d´Espanya (FAME). Amb este nom es vol fer referència als...

“Comares de la Terra” és el lema del primer congrés d´àmbit nacional de l´Associació de Comares de la Comunitat Valenciana (ACCV) organitzat conjuntament amb la Federació d´associacions de Comares d´Espanya (FAME). Amb este nom es vol fer referència als orígens, identitat, realitat actual i projecció de futur d´esta professió.

Al congrés assistiran dos figures internacionals: Ina May Gaskin que ha donat nom a un mètode que s´utilitza per a traure els bebés quan queden encaixats de muscles en un part en què la dona dóna a llum aponat i Mery Renfrew, una comare investigadora de prestigi internacional que ha col·laborat amb l´Organització Mundial de la Salut i l´Institut Nacional de Salut d´Anglaterra, entre altres.

La reunió a més tractarà altres múltiples temes com a sexualitat, adolescència, ginecologia, climateri, embaràs, part o lactància junt amb diferents avanços d´investigació.