Published On: 2 de novembre de 2022Categories: Congressos

El disseny, com a solució a problemàtiques mediambientals i socials, el tema central de la Design Policy Conference

El 3 i 4 de novembre, el nostre edifici serà la seu d'aquest congrés sobre el disseny en les polítiques públiques internacionals

El Palau ha estret llaços amb València Capital Mundial del Disseny per a impulsar València a nivell internacional

 

“L’elecció de València com a capital mundial del disseny 2022 per part de la World Design Organization ha posat sobre la taula una paraula i un fenomen no sempre ben entés íntegrament: el disseny. L’ús del disseny per a trobar i formular solucions noves per a problemes socials o mediambientals, per a atendre millor les necessitats dels ciutadans o per a imaginar estratègies i futurs alternatius”

A dos mesos perquè comence aquest esdeveniment de repercussió internacional, conversem amb l’organització, que centra el seu discurs en un dels principals objectius d’aquest.

“Intentar respondre a aquesta pregunta és precisament l’objectiu de la World Design Policy Conference. Per a això analitzarem els esforços i els assoliments de diferents governs i institucions del món per a promoure l’ús del disseny, però també aspectes fonamentals com l’educació especialitzada, la difusió de la cultura del disseny, el paper del disseny en la transformació de les nostres ciutats o els reptes del disseny per a enfrontar-se amb èxit a les qüestions socials i mediambientals”.

El nostre edifici ha sigut triat com la seu d’aquesta conferència que comptarà amb destacats ponents internacionals com Ezio Manzini, Brandon Gien i Alok Nandi, entre altres personalitats referents en el món del disseny, i amb la representació de la Comissió Europea i la New European Bauhaus i en la qual destacarà la rellevància social del disseny davant empreses, organitzacions i institucions.

La seua celebració és resultat de l’aliança entre València Capital Mundial del Disseny i el Palau de Congressos, que van signar en 2021, un acord de col·laboració per a la promoció internacional de la ciutat.

Durant el congrés, tindrà lloc una trobada de persones expertes globals que analitzaran com el disseny pot permetre i impulsar la innovació i la transició urbana, les diferents visions del pensament de disseny i com pot abordar els canvis socials veient experiències en l’ús del disseny en les polítiques municipals.

Ací, per a més informació.