
El Palau de Congressos de València com a epicentre de desenvolupament
Durant els últims 20 anys, els voltants del Palau de Congressos de València s'han anat articulant al voltant també a l'activitat congressual i d'esdeveniments que han anat realitzant-se en la nostra seu. Des de la nostra inauguració en 1998 hem impulsat l'entorn fent créixer i nàixer una zona en auge.
Durant els últims 20 anys, els voltants del Palau de Congressos de València s’han anat articulant al voltant també a l’activitat congressual i d’esdeveniments que han anat realitzant-se en la nostra seu. Des de la nostra inauguració en 1998 hem impulsat l’entorn fent créixer i nàixer una zona en auge.
Accessibilitat com a prioritat
La construcció de l’edifici de Norman Foster ha constituït una fita urbanística en l’expansió de la ciutat, creant un nucli d’activitat empresarial i de negocis al seu voltant. Un exemple d’això és l’entrada a la ciutat de València, on a principis dels 2000 es reestructura l’accés gràcies a la prolongació de la CV-30 que permet al Palau de Congressos estar situat en el principal accés a la ciutat pel Nord-oest.
Fa més de dos dècades, als voltants de l’edifici només hi havia solars i descampats. Hui dia, el Palau de Congressos s’integra en una zona moderna, oferint a l’assistent un entorn ple de serveis de restauració, oci, allotjament i zones verdes com el Jardí de Polifilo.
Descans i desconnexió al Jardí de Polifilo
El Jardí de Polifilo és un jardí tancat inaugurat a l’octubre de l’any 2.000 i a menys de cinc minuts a peu des del nostre edifici, podem trobar quasi 40.000 metres quadrats de naturalesa i descans, on passejar després d’una jornada o congrés. Inspirat en el llibre de Francesco Colonna “El Sueño de Polifilo” (1499), va ser concebut com un jardí romàntic i evocador amb zones diferenciades com: La Plaça de les Portes del Destí, el Guardià dels Horts o la Muntanya Sagrada. Diferents espais units per camins ondulants formen un espai creat per a la relaxació al costat d’una de les majors seus congressuals d’Espanya.
Motor econòmic i d’ocupació
Amb més de 1.000 places hoteleres a peu des del Palau, aquestes dues dècades han servit per a generar ocupació i activitat econòmica, uns canvis visibles en el Visor Cartogràfic que ofereix la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Cartogràfic Valencià on veure l’evolució del nostre entorn des de l’any 2000 fins al 2020 gràcies a les seues ortofotos.
Una evolució que demostra la vocació de servei a València com a motivació que fa que el Palau de Congressos estiga en constant evolució per a continuar sent l’espai de referència de la ciutat que està per vindre.