Published On: 2 de Juliol de 2012Categories: Uncategorized

El Palau de Congressos de València: 14 anys sent líder en sostenibilitat

Millor Palau de Congressos del Món, més de 750 milions d´euros d´impacte econòmic en la ciutat i una espectacular coberta solar única en el seu genere, reafirmen la funció del Palau de Congressos de València com a peça clau en el posicionament de la ciutat a...

Millor Palau de Congressos del Món, més de 750 milions d´euros d´impacte econòmic en la ciutat i una espectacular coberta solar única en el seu genere, reafirmen la funció del Palau de Congressos de València com a peça clau en el posicionament de la ciutat a nivell internacional.

Fa catorze anys va cobrar vida el disseny del Palau de Congressos de València davall la firma de l´arquitecte Norman Foster. A més de convertir-se en edifici emblemàtic de gran valor arquitectònic, l´aparició d´este edifici ha marcat un punt d´inflexió en el desenrotllament econòmic i urbanístic de la ciutat, tant com imprescindible motor de transformació de la zona on es va ubicar, com a focus d´atracció del turisme de reunions a València.

Les xifres parlen per si soles, València es troba segons les últimes dades d´ICCA (International Congress and Convention Association) en l´octau lloc del rànquing europeu sense comptar capitals de nació. La contribució del Palau a este posicionament és indiscutible, el recinte ha acollit prop de 2.200 esdeveniments des de la seua inauguració i a més de 1,5 milions d´assistents, generant un impacte econòmic en la ciutat de més de 750 milions d´euros.

Junt amb un disseny inicial que potència la llum natural, s´ha traçat un Pla Global de Sostenibilitat que arreplega accions com la incorporació de llums de baix consum i sensors de moviment, instal·lació de fibra òptica per a la il·luminació o depuració de l´aigua dels estanys.A més, la posada en marxa en 2008 d´una coberta fotovoltaica, que ja ha generat més de 1.200.000 kWh, ha constituït la culminació de tot el projecte. Seguint el programa d´estalvi i eficiència energètica de l´edificació, a estes accions se´ls ha unit una recent millora del sistema electrònic del control de les instal·lacions i la substitució de dos màquines de producció per a la climatització de l´edifici, la qual cosa li permet complir el Protocol de Kyoto i produir un estalvi notable d´energia. En general, l´estalvi estimat derivat de totes les accions serà aproximadament de 1.250.000 kWh a l´any, enfront del consum inicial de l´edifici. En valor econòmic, en estos catorze anys, els ingressos i estalvis generats en matèria de sostenibilitat s´estimen en 1.300.000 d´euros.

Llig la nota de premsa ací.