Published On: 25 de novembre de 2022Categories: Congressos

El Palau de Congressos de València acull la trobada per a la reflexió sobre seguretat i convivència a les ciutats.

Seguretat i convivència a la nostra ciutat.

L’actualitat canviant en la qual vivim ha fet que hui dia ens presentem davant realitats mai viscudes en la societat valenciana i espanyola.

Han aparegut múltiples amenaces on la presència policial es veu embolicada en múltiples escenaris complexos que ha de resoldre. Per a solucionar aquests problemes és necessari dotar de l’adequat marc legal mitjançant una adequació de la normativa i, sobretot, revestint totes les actuacions policials d’una pàtina ètica i de bones pràctiques que siguen homologables en una societat avançada com la nostra.

És per això, per la qual cosa la Policia Local de València ha convocat una trobada exclusivament professional, en el Palau de Congressos de València el dia 1 i 2 de desembre. En ell analitzaran aqueix món canviant, tan diferent en quasi tot al qual hem conegut, i buscar llocs i moments per a reflexionar sobre el paper que les forces policials juguen en aquest nou desafiament i sobre el marc normatiu en el qual ens movem.

En aquesta trobada, que s’inaugurarà a les 9 hores, es reunirà un ampli elenc de persones expertes de màxima categoria mundial, que aborden assumptes com el gihadisme, la ciberdelinqüència, la ciberseguretat, la globalitat delictiva, els localismes coincidents en altres llocs, la gestió de la seguretat, etc. En concret, es diferenciaran quatre panells destacats: El primer: La seguretat en un entorn complex, el segon: les amenaces globals; el tercer: la seguretat i convivència en un nou context social; quart panell: noves exigències socials, nou marc normatiu.

A més, l’esdeveniment comptarà amb la presència de la filòsofa Adela Cortina Orts en la seua inauguració i amb moltes altres persones distingides com el tinent General de l’Exèrcit Francisco José Gan Pampols, la presidenta de l’Audiència Provincial de València Esther Rojo Beltrán, el Comissari del Cos Nacional de Policia Alfredo García Miravete, entre molts altres.

Sens dubte, una congregació necessària per a aprendre i reflexionar sobre la seguretat i convivència a València.
Per a més informació sobre aquest esdeveniment pots consultar aquí