Published On: 17 de gener de 2024Categories: Destacada

El Palau de Congressos de València avança amb força: Facturació rècord i ambiciós pla per a 2024

L'exercici 2024 preveu un augment entre el 20-25% en la facturació global respecte al passat any i un creixement del negoci internacional entre un 59-66%.

El Palau de Congressos de València ha anunciat un impressionant augment en la seua facturació congressual del 26,4% en 2023, superant fins i tot el seu millor any històric. Aquesta fita va ser revelada durant la presentació del Pla d’Actuacions 2024, a la qual va assistir la presidenta del Consell d’Administració, Paula Llobet, i la directora gerent, Sylvia Andrés.

En 2023, el Palau va experimentar un creixement significatiu, registrant un increment del 23,5% en la facturació total en comparació amb 2022 i un impressionant 14% en comparació amb 2019, fins ara l’any més reeixit del recinte. En l’àmbit congressual, l’augment va ser encara més destacat, amb un 34% en relació amb 2022 i un notable 26,4% respecte a 2019.

Aquest èxit s’atribueix a les inversions estratègiques realitzades en 2023, que van ascendir a 1,8 milions d’euros, recolzades addicionalment per una subvenció ordinària de 400,000 euros del Ajuntament de València. Aquestes inversions es van destinar a millorar la infraestructura i l’experiència del client, abraçant la digitalització, la innovació i la sostenibilitat.

En el marc del Pla d’Actuacions 2024, el Palau de Congressos té la intenció de mantindre la seua competitivitat i continuar creixent. Es projecta un augment del 20-25% en la facturació global amb un enfocament especial en el creixement internacional, anticipant un increment del 59-66%. Per a recolzar aquests ambiciosos plans, es realitzarà una inversió addicional de 1,5 milions d’euros provinents dels Fons Next Generation, sumats a 500.000 euros de l’aportació ordinària del Ajuntament de València.

Durant la presentació del pla, es va emfatitzar el compromís del Palau de Congressos amb la sostenibilitat econòmica i la creació d’oportunitats. Es va destacar l’assignació de 500.000 euros provinents de l’aportació ordinària del Ajuntament de València i 1,5 milions d’euros dels Fons de Recuperació i Resiliència EU Next Generation. Aquests fons s’utilitzaran per a projectes innovadors, com l’aplicació de la intel·ligència artificial en el turisme de reunions i l’impuls cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

En resum, el Palau de Congressos de València es prepara per a un 2024 prometedor, consolidant la seua posició com a líder en el turisme de reunions amb un enfocament sòlid en la sostenibilitat, la innovació i la satisfacció del client. Amb aquests avanços, el Palau continua contribuint als compromisos de València com a Capital Verda Europea i destí neutre en emissions per a 2025.

Per a més informació prem ací