Published On: 6 de Juliol de 2010Categories: Uncategorized

El Palau de Congressos de València rep el premi al Millor Centre Congresual del món

L´Associació Internacional de Palaus de Congressos, ha reconegut al Palau de Congressos de València com la millor seu congresual del món, atorgant-li el màxim guardó de l´entitat, el World´s Best Convention Centre. La cerimònia d´entrega va tindre lloc en el...

L´Associació Internacional de Palaus de Congressos, ha reconegut al Palau de Congressos de València com la millor seu congresual del món, atorgant-li el màxim guardó de l´entitat, el World´s Best Convention Centre. La cerimònia d´entrega va tindre lloc en el Liverpool´s Town Hall´, en el marc del congrés anual de l´AIPC, entitat que reunix als principals recintes de tot el món.

El Palau de Congressos de València ha sigut triat com el Millor Centre Congresual del món (World´s Best Convention Centre), una de les distincions de més prestigi a nivell internacional amb què l´Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC) reconeix l´excel·lència en la gestió, instal·lacions, equipaments, servicis, accessibilitat i capacitat hotelera entre altres, del centre de congressos. El president de l´Associació Internacional, Edgar Hirt,  va fer entrega del guardó al llarg del sopar de gala del congrés anual que en esta edició va tindre lloc a Liverpool.

El procés de selecció dels finalistes s´ha basat en un detallat estudi realitzat per experts d´una entitat independent, la Solvay Brussels School of Economist and ?Management´ de la Universitat de Brussel·les, la qual ha realitzat un procés d´avaluació que assegura un anàlisi objectiu dels recintes a partir de les dades de satisfacció del client, la qual cosa atorga al Premi AIPC una elevada credibilitat en el mercat de reunions i contribuïx a la seua gran reputació. En esta ocasió, dels 160 palaus membres de l´AIPC,  el Palau de Congressos de València ha aconseguit superar una primera fase de selecció a partir de 36 candidats i posteriorment alçar-se amb el Premi al Millor Palau de Congressos del món, imposant-se als 27 recintes finalistes.

El conseller director-gerent del palau valencià, José Salinas ha mostrat la seua gran satisfacció i orgull al conéixer la notícia i va indicar que “reconeixements internacionals de prestigi com el World´s Best Convention Centre, suposen una recompensa a l´esforç realitzat per l´excel·lència i la millora contínua i posicionen el nostre recinte en un lloc privilegiat dins del mercat de reunions internacional“. ?Este premi que representa a més l´aval dels nostres clients perquè està basat en les seues opinions?, comenta el responsable del centre, ?és un dels millors regals que podem rebre en el marc del recentment celebrat dotzé aniversari i ens distingix en un mercat altament competitiu, permetent que València continue sent líder en el sector?.

L´obtenció del guardó emfatitza l´alt índex de satisfacció en les opinions dels clients, ja que l´avaluació està basada per complet en les respostes dels principals responsables dels congressos i convencions nacionals i internacionals realitzats des d´abril del 2009 fins a març del 2010 en el recinte i els assistents del qual han omplit els hotels de la ciutat durant el període de celebració d´estos esdeveniments. En esta edició, el palau valencià ha aconseguit un total de 22 respostes, un 47% més del mínim necessari, la qual cosa demostra l´alt nivell de participació i aporta major fiabilitat als resultats.

Este premi, en el que el Palau també havia quedat finalista en una altra ocasió anterior, s´unix als nombrosos reconeixements que l´edifici de Foster ha rebut en la seua trajectòria, com el premi al millor edifici europeu pel Royal Institute of British Architects o el de millor palau de congressos d´Espanya per la Federació Espanyola d´Organitzadors Professionals de Congressos.

Sobre l´Associació Internacional de Palaus de Congressos (AIPC)
L´AIPC, fundada en 1958 agrupa a més de 160 palaus de congressos de 53 països diferents i en ella participen més de 650 professionals del sector, assegurant una àmplia experiència i un elevat nivell de coneixement. La iniciativa del Premi al Millor Palau de Congressos del món sorgix a partir de l´any 2000 i en l´actualitat representa el major reconeixement internacional a la qualitat i excel·lència en la gestió en un centre de congressos.

Sobre el Palau de Congressos de València
El Palau de Congressos de València ha acollit 1.900 esdeveniments pels quals han passat 1,3 milions de persones en 12 anys d´activitat, temps en què ha generat un impacte econòmic de més de 600 milions d´euros, més de 20 vegades el valor de la seua construcció. El recinte va rebre en 2007 el major reconeixement a nivell europeu en gestió, el Segell a l´Excel·lència Europea 400+, sent l´únic recinte a Espanya i el segon a Europa que compta amb ell. A més d´esta certificació, ha obtingut el Sistema Integrat de Qualitat ISO 9001 i ISO 14001, la Q de Qualitat Turística i, la recentment obtinguda, UNE 216301:2007 de Sistemes de Gestió Energètica.