Published On: 8 de setembre de 2009Categories: Uncategorized

El Palau de Congressos de València torna a ser pioner en certificacions ambientals

El Palau de Congressos de València ha obtingut la certificació de Sistemes de Gestió Energètica segons la norma UNE 216301:2007 i es converteix així en el primer recinte d’aquest tipus a Espanya que...

El Palau de Congressos de València ha obtingut la certificació de Sistemes de Gestió Energètica segons la norma UNE 216301:2007 i es converteix així en el primer recinte d’aquest tipus a Espanya que l’aconsegueix.
 
Es tracta d’un sistema de millora contínua que promou l´ús d’energies renovables. Un nou reconeixement en matèria sostenible que certifica l´alt grau d’implicació del recinte valencià dins de la seua estratègia de respecte al medi ambient, a més de permetre la seua integració amb les certificacions ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 que té.

Per a obtindre aquest reconeixement el Palau de Congressos ha superat una auditoria externa realitzada per una entitat certificadora, en la qual s’ha valorat l´ús que fa de les energies alternatives, la sistematització dels seus processos energètics i l´optimització dels consums d’energia, maximitzant-ne l’eficiència, reduint els costs financers associats i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest segell garanteix el nostre compromís amb el desenvolupament energètic sostenible davant de clients i societat i enfront del canvi climàtic, i converteix el Palau en un recinte pioner a la ciutat gràcies a les diverses iniciatives desenvolupades que serveixen d’exemple per a altres edificis.

Entre els aspectes més valorats destaca la instal·lació de la coberta fotovoltaica que ha generat més de 330.000 kWh d’energia i que és el vèrtex més visible d’una política d’actuacions continuada que es basa en l´ús eficient dels recursos, per a minimitzar l´impacte ambiental, i en l´obtenció d’un compromís general amb el consum responsable.

Les actuacions realitzades han permés traçar una tendència decreixent en el consum d’energia que ha fet possible aconseguir en l´actualitat un estalvi pròxim a 1.000.000 kWh, respecte al consum inicial, evitant d’aquesta manera l´emissió de vora 740.000 kg de CO2, aspectes que, entre d’altres, han estat fonamentals en el resultat positiu de l´auditoria per a la consecució de la certificació.

El director gerent del Palau de Congressos de València, José Salinas, ha indicat que «rebre una nova certificació és un pas més en el nostre lideratge en matèria de qualitat, reconeixement que reforça la nostra aposta constant per la sostenibilitat i el respecte a l´entorn, a més de consolidar encara més la nostra estratègia de diferenciació».

Sobre el Palau de Congressos de València

El Palau de Congressos ha acollit més de 1.800 esdeveniments pels quals han passat 1,2 milions de persones en els seus 11 anys d’activitat que han generat un impacte econòmic de més de 500 milions d’euros, més de 16 vegades el valor de construcció de l’edifici. El recinte va rebre el 2007 el major reconeixement en gestió en l’àmbit europeu, el Segell a l´Excel·lència Europea 400+, l´únic recinte a Espanya i el segon a Europa que el té.