Published On: 19 de setembre de 2008Categories: Uncategorized

El Palau encén la seua coberta en el seu desé aniversari

Amb aquesta intervenció, el Palau demostra la seua aposta activa per la sostenibilitat a la recerca de l´eficiència energètica, la millora de la qualitat de vida i una emissió de gasos contaminants més reduïda, de manera que contribueix amb la màxima aportació...

Amb aquesta intervenció, el Palau demostra la seua aposta activa per la sostenibilitat a la recerca de l´eficiència energètica, la millora de la qualitat de vida i una emissió de gasos contaminants més reduïda, de manera que contribueix amb la màxima aportació al protocol de Kyoto. Aquesta actuació fa que el Palau de Congressos s´haja convertit en un edifici pioner a Espanya en ser el primer, amb aquestes característiques, que adopta aquest tipus de mesures mediambientals.

Les característiques arquitectòniques del seu disseny han permés canviar la coberta de l´edifici, construïda originàriament amb un aliatge d´alumini i zinc, per una de nova que fa servir làmines fotovoltaiques integrades. Tot això, sense afectarne l´estètica, ja que es tracta d´un producte dissenyat específicament per al Palau que ha permés mantindre l´original i singular disseny de Norman Foster.

La gestió eficient de la institució ha permés al Palau ser independent en matèria financera, generar els seus propis recursos amb l´explotació del recinte i poder escometre projectes com l´actual. La inversió feta en la instal·lació de la coberta fotovoltaica i la construcció del centre de transformació puja a poc més de 3,1 milions d´euros.