Published On: 26 de abril de 2010Categories: Uncategorized

El Palau genera un impacte econòmic de 69,2 milions d´euros el 2009

L´activitat del Palau de Congressos de València en l´exercici 2009 li ha permés alcançar la xifra de 137 reunions que han comptat amb la participació de 87.806 persones i que han generat un impacte econòmic de 69,2 milions d´euros, es que supon elevar...

L´activitat del Palau de Congressos de València en l´exercici 2009 li ha permés alcançar la xifra de 137 reunions que han comptat amb la participació de 87.806 persones i que han generat un impacte econòmic de 69,2 milions d´euros, es que supon elevar l´històric acumulat fins els 571,50 milions, més de 19 vegades el valor de la seua construcció.

Cal destacar que del total de trobades, 54 han tingut caràcter nacional i internacional, la qual cosa ha suposat incrementar un 6 % les xifres respecte a les obtingudes el 2008. Quant al tipus dels esdeveniments, 29 han estat congressos, i 13,convencions.

Per al conseller i director-gerent del Palau de Congressos, José Salinas, les dades obtingudes “indiquen que el recinte, durant el 2009, ha aconseguit mantindre els seus nivells d´activitat i que la important presència d´assistents nacionals i internacionals ens permet continuar sent un edifici referent per al turisme congressual“.

Dins de l´apartat econòmic, cal indicar que, emmarcats en una conjuntura d´extraordinària dificultat, la gestió del Palau ha permés obtindre uns resultats d´explotació positius amb un increment de les vendes congressuals d´un 0,7 % i un augment de l´EBITDA del 21,4 %. Gràcies a més a la bona gestió de la despesa, és ressenyable el fet que s´ha aconseguit reduir-la en un 7 %.

Per al futur, el Palau compta amb una cartera de més de 150 esdeveniments fins al 2014, entre els quals es poden destacar l´11th European Congress on Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis, l´International Liver Transplantation Society (ILTS) Annual International Congress, l´International Citrus Congress i la International Conference on Coordination Chemistry.

Un edifici referent
El progrés i la intensa activitat viscuts pel Palau han contribuït a que València, segons les dades de l´ICCA (International Congress & Convention Association), avançara un 218 % en el nombre de reunions internacionals realitzades durant el període 1999-2008.

Respecte d´això, José Salinas ressalta que “el Palau de Congressos és una instal·lació fonamental per al creixement del turisme a la ciutat, amb un bon funcionament que es consolida any rere any gràcies en part a una gestió econòmica d´autofinançament i d´inversió constant per a mantindre´ns entre els millors recintes d´aquestes característiques al món“.

 
Esdeveniments 2009
Entre els principals congressos realitzats el 2009 destaquen el 2nd World Congress of Thoracic Imaging and Diagnosis in Chest Disease o els internacionals Fifth Mediterranean Emergency Congress, International Conference on Fixed Combination i la reunió de la Societat Europea de Radiologia Gastrointestinal. De l´apartat nacional, el Congrés Nacional de la Sida, el de la Societat Espanyola de Medicina Interna, el IV Congrés d´Arquitectes i el Congrés AECOC 2009 han estat algunes de les cites més importants. En l´apartat corporatiu, el Palau ha acollit el seu primer esdeveniment sostenible de la mà de la multinacional Hay Group, a més del Valencia Festival of Media 2009, esdeveniment que ha tornat a confiar en les nostres instal·lacions durant el 2010.

Paral·lelament, l´any 2009 ha suposat la consolidació del recinte congressual valencià en dos aspectes: innovació i sostenibilitat, característiques que permeten que l´edifici continue sent pioner en les seues accions i que siga observat com a model de referència nacional i internacional.

Tant és així que l´organització s´ha convertit en el primer recinte congressual a Espanya que obté la certificació UNE 216301:2007 de Sistemes de Gestió Energètica, un sistema de millora contínua que promou l´ús d´energies renovables i el control del consum. Per a la consecució d´aquest certificat la coberta fotovoltaica ha jugat un paper fonamental. Des que es va posar en marxa a finals del 2009, la instal·lació ha generat vora 400.000 kWh d´energia i ha evitat l´emissió de 200 t de CO2, que hagueren necessitat més de 75.000 arbres per a absorbir-lo.

La certificació obtinguda s´uneix als segells de qualitat i mediambient ISO 9001 i ISO 14001 i la «Q» de Qualitat. A més, el Palau compta amb el major reconeixement europeu en gestió, el Segell a l´Excel·lència Europea 400+, atorgat per l´EFQM (European Foundation Quality Management); és l´únic recinte a Espanya i el segon a Europa que el té.

D´altra banda, durant aquest període s´ha culminat el Pla Estratègic de Sostenibilitat amb el llançament del Projecte ECO: Organització Compromesa Ecològicament, la qual cosa permet al Palau posicionar-se com la seu adequada per a la captació i la realització d´esdeveniments sostenibles. El Projecte ECO va ser presentat al Green Supplier Award que té lloc durant la Fira IMEX de Frankfurt, a l´Innovation Award de l´Associació Internacional de Palaus de Congressos i al Best Maketing Award de la International Congress & Convention Association, tres convocatòries de premis internacionals en les quals va quedar finalista.