Published On: 7 de juny de 2024Categories: Corporatiu, Destacada, Sostenibilitat, Turisme

El projecte Zentropy MICE es desenvoluparà en el Palau de Congressos de València

Aquest pla innovador, dotat amb 5,2 milions d'euros, cerca transformar el turisme de reunions i afavorir el desenvolupament socioeconòmic i la transició verda de València

El Palau de Congressos de València serà l’enclavament on es desenvoluparà el projecte Zentropy MICE, un pla innovador que busca transformar el turisme de reunions i afavorir el desenvolupament socioeconòmic i la transició verda de València. Per a això, pretén utilitzar un enfocament nou i implementar accions innovadores i sostenibles en àrees com a energia, mobilitat i gestió de residus.

València va ser triada – al costat d’altres 21 ciutats, de les 112 que es van presentar – per la Comissió Europea per a desplegar la iniciativa Zentropy MICE, emmarcada en la segona convocatòria EUI, que finança projectes innovadors per a reptes urbans. Aquest projecte, presentat sota la temàtica de Turisme Sostenible, aborda específicament el sector MICE a València, una àrea poc estudiada en termes de sostenibilitat i impacte urbà, i comptarà amb un pressupost de 5.252.306 euros, cofinançat al 80% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Coordinat per l’Ajuntament de València, el projecte donarà principi de manera oficial a València a partir de desembre de 2024, tindrà una duració de quatre anys i comptarà amb la col·laboració de sis socis: el Palau de Congressos, València Innovation Capital, la Universitat Politècnica de València, la Fundació Visit València i Khora Urban Thinkers.

A més, el projecte s’integra en l’estratègia València Innovation Capital, que busca convertir a la ciutat en un hub d’innovació tecnològica del Mediterrani, promovent la col·laboració públic-privada i buscant generar ocupació de qualitat i alta qualificació a la ciutat.

En la primera reunió celebrada, en Las Naves, es van fer els primers passos d’aquest projecte, que es desenvoluparà fins a maig de 2028. Les accions inclouen la millora de l’eficiència energètica del Palau de Congressos, la promoció de la mobilitat sostenible, l’oferta d’alimentació ecològica, la implementació d’infraestructura verda i l’economia circular, a més de crear una app i aliances econòmiques i de coneixement.

Paula Llobet, regidora d’Innovació de l’Ajuntament de València, subratlla la importància d’aquest projecte: “El turisme de congressos suposa un quart del volum turístic de la nostra ciutat. Hem triat el Palau de Congressos com a camp d’experimentació, perquè any rere any augmenta la seua activitat i el volum de negoci. És un dels millors centres MICE del món. Per tant, tenim davant nosaltres una oportunitat única per a revolucionar aquest tipus de turisme i que aconseguim establir un precedent de model sostenible”.