Published On: 1 de maig de 2008Categories: Uncategorized

El segell d´excel·lència EFQM
400+ premia un treball de deu anys

El Palau de Congressos de València continua rebent premis i reconeixements. L´any del desé aniversari, l´EFQM (European Foundation for Quality Management) ha atorgat al recinte el Segell «Excel·lència Europea 400+». Aquest certificat avala l´excel·lència en...

El Palau de Congressos de València continua rebent premis i reconeixements.

L´any del desé aniversari, l´EFQM (European Foundation for Quality Management) ha atorgat al recinte el Segell «Excel·lència Europea 400+». Aquest certificat avala l´excel·lència en la gestió d´una organització no sols cap als clients o usuaris, sinó que acredita a més la qualitat dels resultats, de la gestió i dels processos. També mesura l´evolució dels treballadors i la responsabilitat social de l´organisme que el rep i la seua capacitat de lideratge.

En l´acte d´entrega del certificat EFQM, celebrat el passat 14 d´abril, van exercir com a amfitrions l´alcaldessa de València, Rita Barberá, i el director gerent del recinte, José Salinas, un tàndem que ha impulsat el projecte del Palau de Congressos de València des dels inicis. Ambdós van rebre caloroses felicitacions per part dels gestors de l´EFQM pel treball que han desenvolupat durant l´última dècada, que ha culminat amb l´obtenció d´aquest preat reconeixement.

També van acudir a l´acte els components de l´equip humà que s´ha fet creditor d´aquest certificat d´excel·lència.

La locomotora de l´arrancada Després d´expressar gratitud i orgull per aquest reconeixement, l´alcaldessa de València va recordar que el Palau de Congressos «és el primer d´Espanya que rep l´EFQM 400+, certificat que només tenen 43 organismes nacionals». Rita Barberá va destacar el paper que ha jugat el Palau «com a locomotora de l´arrancada que la ciutat va experimentar fa deu anys i que ha situat València com la destinació europea amb major creixement del turisme de reunions en l´última dècada». El certificat, segons Barberá, «demostra que l´increment en la realització d´esdeveniments ha corregut paral·lel al creixent nivell de qualitat».

Un dels factors clau per a atorgar l´EFQM 400+ ha estat l´impacte econòmic que ha suposat el Palau per a València. En aquests deu anys s´ha generat al voltant d´aquesta infraestructura un volum de negoci de 431 milions d´euros, xifra que multiplica quasi per quinze la inversió que va suposar la construcció de l´edifici.

El model de gestió del Palau ha aconseguit que aquest s´autofinance. Fins al 31 de març del 2008, més d´un milió de persones han fet ús de les modernes instal·lacions de què disposa, que han acollit 1.624 esdeveniments.

L´EFQM s´uneix a anteriors reconeixements, com el de millor edifici europeu (1999), tercer millor palau de congressos del món (2001), certificat dels sistemes integrats ISO 9001 i 14001 (2004) i «Q» de Qualitat Turística (2005).