Published On: 1 de maig de 2008Categories: Uncategorized

Els xiquets, protagonistes

«Los chicos del coro» van deixar la seua empremta a València amb el concert realitzat a principis d´any al Palau de Congressos de València, dins del I Festival d´Hivern Ciutat de València. L´actuació de la popular coral infantil, coneguda per la seua...

«Los chicos del coro» van deixar la seua empremta a València amb el concert realitzat a principis d´any al Palau de Congressos de València, dins del I Festival d´Hivern Ciutat de València.

L´actuació de la popular coral infantil, coneguda per la seua participació en la banda sonora original de la pel·lícula del mateix nom, va incloure peces de música sacra, cançons populars i obres clàssiques i actuals, incloses algunes de les composicions que Bruno Coulais va crear per al film i d´altres del seu últim àlbum, titulat Nuestros sueños.

Les seues veus angelicals van inundar les parets del Palau, deixant un bon sabor de boca als assistents, entre els quals es trobava gent de totes les edats. Amb el seu uniforme de camisa blava celeste, jupetí i pantaló blau fosc, van ser els protagonistes d´una nit màgica en què els xiquets van recuperar la capacitat de commoure.

Arran de la pel·lícula Les Choristes, dirigida per Christophe Barratier, «los chicos del coro» han intensificat les seues actuacions, amb una completíssima agenda que inclou concerts a Europa, Àsia i Amèrica. De l´expectació creada per aquests xicotets cantors a València n´és una mostra el fet que les entrades s´esgotaren poc de temps després de posar-se a la venda.

La Maîtrise des Petits Chanteurs de Saint-Marc va ser fundada al setembre de 1986 per Nicolas Porte.

El cor és mixt i està compost per 55 veus infantils d´entre 10 i 15 anys. Tots els seus integrants són escolars del col·legi Saint-Marc de Lió.