Published On: 4 de desembre de 2009Categories: Uncategorized

Fundar presenta l´Himne a la Solidaritat en el Palau

La Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana, FUNDAR, torna a confiar en les instal·lacions del Palau de Congressos de València. Esta vegada es tracta d´una ocasió única, ja que el  motiu és la presentació de l´Himne a la...

La Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana, FUNDAR, torna a confiar en les instal·lacions del Palau de Congressos de València. Esta vegada es tracta d´una ocasió única, ja que el  motiu és la presentació de l´Himne a la Solidaritat, que es realitza conjuntament amb l´entrega dels Premis a la Solidaritat i el Voluntariat que anualment atorga a les entitats i persones més compromeses amb la realitat social del seu entorn. En total són cinc els premis que s´entreguen reconeixent el voluntariat en el seu aspecte social, comunitari, cultural, ambiental i de cooperació ambiental, aquest últim per
 
L´Himne a la Solidaritat s´emmarca dins del projecte de Fundar “Solidaritat en l´Aula”: una iniciativa que pretén educar els alumnes de la Comunitat Valenciana en valors com els drets humans, la solidaritat i la convivència entre distintes cultures.

La creació de l´Himne a la Solidaritat ha comptat amb la coordinació de Nacho Aragonés, músic i component  del grup Presumptes Implicats, i la seua configuració també han participat jóvens de tota la Comunitat valenciana i de totes les cultures. Un procés de selecció ha possibilitat que un total de 16 jóvens intèrprets i 6 lletristes hagen disfrutat d´esta original experiència.

Són precisament estos jóvens els que incorporen el valencià, el castellà, el romanés i el fang (Guinea equatorial) a l´Himne. A més l´àrab i el xinés estan presents a través de la participació dels Cors del Centre Cultural Islàmic i l´Associació de jóvens musulmans de València i del Cor de l´Associació d´Empresaris Xinesos de València. A més, en la interpretació de l´Himne ha participat la Coral Allegro de l´ONZE.

Amb les seues veus i les seues lletres s´han realitzat versions de l´Himne en cinc estils musicals molt diferents però tots units per un mateix esperit solidari: hip-hop, pop, llatí, balada i flamenc.

Esta iniciativa pretén fomentar els valors d´integració i de solidaritat a través de la música, un llenguatge que no coneix fronteres, per la qual cosa ha fet especial insistència en la participació de jóvens la cultura d´origen de la qual no siga espanyola, o col·lectius o grups socials amb dificultats d´integració. 

La música, el videoclip i un documental del projecte, amb l´Himne a la Solidaritat en totes les seues versions, també eixirà a la venda i tot el que siga recaptat es destinarà al projecte Dembayá de Creu Roja per a la lluita contra l´explotació infantil a Àfrica Occidental.

L´any 2008 Fundar va celebrar Al Palau la 1a Gala d´Entrega del Segell Solidari, en la que va reunir a més de 1400 persones i en la que a més van participar artistes com Presumptes Implicats o el futbolista internacional de Vila-real Marcos Senna.