Published On: 1 de desembre de 2006Categories: Uncategorized

Gianluigi Colalucci

Cinquanta-sis anys dedicats a la restauració donen molt de si. El restaurador i excap de restauració dels Museus Vaticans va transmetre tota la seua experiència en el congrés dedicat a la rehabilitació del patrimoni que va organitzar la Unesco al Palau de...

Cinquanta-sis anys dedicats a la restauració donen molt de si. El restaurador i excap de restauració dels Museus Vaticans va transmetre tota la seua experiència en el congrés dedicat a la rehabilitació del patrimoni que va organitzar la Unesco al Palau de Congressos. La seua relació professional amb València està lligada a la intervenció realitzada en la cúpula de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats. A més, actualment, Colalucci treballa en la recuperació dels frescs de l´església dels Sants Joans. En tots dos projectes ha treballat de la mà de la valenciana Pilar Roig. L´autor va declarar a ePALCO el seu interés per la ciutat «moltes són les coses que m´uneixen a València, imparteix un curs de doctorat a la Universitat Politècnica de València i he realitzat diversos treballs de restauració».

Colalucci, Doctor Honoris Causa per la Politècnica de València, va destacar la restauració de la Llotja d´entre totes les que ha dut a terme en el patrimoni artístic i monumental valencià -«està mot ben feta»- i va subratllar la necessitat que el poder polític s´implique en la conservació del patrimoni, sense oblidar la importància de l´ajuda privada: «La restauració és una operació molt dispendiosa i no sempre els diners públics són suficients. Per posar un exemple, per a la restauració dels frescs de la Capella Sixtina, una televisió japonesa va aportar diners per mitjà d´una col·laboració particular: adquiriren els drets d´imatge per televisió de la Capella», afegeix el restaurador. Un treball que, segons les seues paraules, li canvià la vida: «Gràcies al meu treball amb les pintures de la Capella Sixtina tot el món em coneix ».