Published On: 20 de abril de 2010Categories: Uncategorized

Jimmy Wales: Internet permetrà accedir a tot el coneixement humà

El València Festival of Media 2010 ha estat marcat per la dificultats creades per les cendres volcàniques de l´Eyjafjalla, el qual ha impedit l´arribada d´alguns ponents i delegats. A pesar d´això, i despres de passar 24 hores en l´autobús recorrent Espanya,...

El València Festival of Media 2010 ha estat marcat per la dificultats creades per les cendres volcàniques de l´Eyjafjalla, el qual ha impedit l´arribada d´alguns ponents i delegats. A pesar d´això, i despres de passar 24 hores en l´autobús recorrent Espanya, Jimmy Wales, un dels fundadors de Wikipedia, va poder arribar fins al Palau de Congressos de València i inaugurar les jornades darrere d´una recepció que va passar a denominar-se Volcanic Reception. I després va poder atendre´ns uns minuts.

Com ha sigut l´arribada a València?
Ha sigut un viatge molt divertit. Hem recorregut tota França fins a aconseguir arribar a València. Un trajecte sorprenent per a arribar a una ciutat que ens ha esperat per a celebrar esta nova i interessant edició del Festival Of Media.

Un dels objectius d´esta edició era parlar sobre les xarxes socials i el resultat no podia tindre millor exemple que el propi viatge.
Així és. Hem viscut una experiència personal interessant i tant la pàgina de l´organització del Festival, com twitter i Youtube compten amb els vídeos que narren este trajecte. Des del meu punt de vista el futur d´internet passa per les xarxes socials i la participació dels usuaris en el món digital.

I com encaixa Wikipedia en este món?
Wikipedia és només el principi d´una nova era de mitjans digitals participatius. Estem en una era global en la que internet ens servix de nexe d´unió per a informar-nos de tot i en el futur ens va a permetre accedir a tot el coneixement humà. La cultura s´està tornant més intel·ligent a través de l´ús de la tecnologia i ens permet imaginar un futur on la xarxa siga un element fonamental.

Açò significa que cap tot en Internet?
Sí, però és l´usuari el que ha de saber seleccionar el que vol veure perquè en la xarxa està tot. Hem de ser conscients que hui en dia tot el món consulta qualsevol cosa en internet, i Wikipedia és una plataforma d´informació única, per la qual cosa hem d´apostar per la qualitat dels continguts i la veracitat de les dades perquè nostres consultes siguen vàlides. Cada un hauria de ser responsable del que escriu en internet.

I les marques com es beneficien d´Internet?
Fins a l´arribada d´Internet l´única manera d´arribar al consumidor era la publicitat tradicional i moltes vegades s´oblidava la comunicació pura. En l´era digital si veus la posició en el mercat de coca-cola o Pepsi, i vols ser el seu competidor vas a haver d´invertir molt, però en els mitjans, amb comunicació es pot arribar molt lluny. Pense que les marques poden fer-se molt grans sense inversions multimilionàries en màrqueting. És el moment de reescriure les noves regles de la publicitat.
 
A nivell tecnològic, quan parlem de suports quin el que més creixerà en el futur?
Hui en dia els mòbils han pres una posició molt avantatjosa, però devem tindre en compte que moltes vegades necessitem un teclat i la usabilitat dels mateixos és menys còmoda. Una combinació de ferramentes serà el més adequat. En este certamen estem veient les possibilitats de l´Ipad, un equip que acaba de ser llançat en EE.UU. I el qual pot marcar tendència, així que haurem d´observar la seua evolució.