
La Fundació Lluís Alcanyís-Universitat de València i el CEMAS treballen amb el Palau de Congressos en la implantació de la sostenibilitat alimentària
L'acord impulsarà la sostenibilitat alimentària mitjançant el monitoratge, datació i diagnòstic del desaprofitament alimentari en l'àmbit de la activitat congressual.
La Fundació Lluís Alcanyís-Universitat de València (FLA-UV), el Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) i el Palau de Congressos de València han signat un acord per a impulsar la sostenibilitat alimentària mitjançant el monitoratge, datació i diagnòstic del desaprofitament alimentari en l’àmbit del Palau de Congressos de València.
El Grup de Treball per a la Reducció del Desaprofitament Alimentari s’encarregarà d’aconseguir un protocol d’actuació per a una nutrició més sostenible en els diferents esdeveniments organitzats en el Palau de Congressos i per a això durà a terme un diagnòstic inicial que permetrà ajudar a entendre els aspectes de partida que són millorables, analitzant la manera de comprar els aliments, els tipus de menús, com es realitzen els cuinats o els serveis oferits. Al costat de les xifres del potencial desaprofitament, es buscaran les causes que l’originen, els impactes que poden evitar-se si es redueix, i els avantatges socials i culturals que té el no tirar tant de menjar.
Aquest grup està constituït per persones expertes en alimentació i desaprofitament alimentari, procedents de l’entorn investigador i universitari com són: José Miguel Soriano, Director de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la FLA-UV, María Ángeles Fernández de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries i Pla BonProfit, Tatiana Pina i Carla Soler de la Facultat de Magisteri i de Farmàcia, respectivament, de la Universitat de València i Héctor Barco de la ONGD Enraíza Drets.
Mesurar el desaprofitament és la primera actuació per a la seua prevenció i reducció, en servir per a sensibilitzar i implicar als qui gestionen els aliments en aquest repte, així com per a obtindre la informació necessària per a detectar on es troben els principals problemes i a partir d’ella elaborar les possibles línies d’actuació per a la seua reducció. Amb això, tant la ciutat de València en particular com la Comunitat Valenciana en general, es posicionen com un territori pioner, que treballa per a complir la normativa europea, així com els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.
El Palau de Congressos pretén compartir aquest aprenentatge i que s’extrapolen les dinàmiques que es determinen a altres seus i àmbits de la restauració alimentària, mostrant que gràcies al diàleg entre tots els actors implicats és possible aconseguir una alimentació encara més sana i sostenible.
Més informació açí