Published On: 7 de març de 2011Categories: Uncategorized

La neuropediatria més avançada es reunix al Palau de Congressos

L´emblemàtic edifici valencià de Foster acull des de hui una trobada d´experts en neuropsicologia infantil, que permetrà a la ciutat de València formar part d´una xarxa científica internacional per a la difusió del coneixement científic en aquesta...

L´emblemàtic edifici valencià de Foster acull des de hui una trobada d´experts en neuropsicologia infantil, que permetrà a la ciutat de València formar part d´una xarxa científica internacional per a la difusió del coneixement científic en aquesta matèria.

Com si d´un centre d´investigacions al més alt nivell es tractara, el Palau de Congressos de València es reinventa estos dies i s´acomoda al nou escenari científic que es perfila al seu interior.

Parlem de la celebració del XIII Curs Internacional en Neuropediatria i Neuropsicologia Infantil, un referent de primer nivell en l´anàlisi d´afectacions de les distintes funcions cerebrals, com el trastorn per dèficit d´atención/hiperactivitat (TDAH), dificultats de l´aprenentatge, autisme, trastorns del llenguatge, epilèpsia, etc.

L´organització d´aquest esdeveniment està liderada pel Dr. Fernando Mulas, reconegut especialista en Neurologia i Pediatria, director de l´Institut Valencià de Neurologia Pediàtrica (INVANEP) i cap de Neuropediatria del Nou Hospital La Fe, qui ha aconseguit reunir en este punt de trobada interdisciplinari, al voltant de 300 especialistes neuropediatres, pediatres, psicòlegs, logopedes, i terapeutes relacionats amb el neurodesenvolupament.

Entre els ponents que impartiran les conferències crida especialment l´atenció la presència del Dr. Francisco Xavier Castellans, Professor de Psiquiatria Infantil i Adolescent de la Universitat de Nova York (USA) i personalitat de màxima rellevància en l´àmbit científic internacional quan es parla d´anatomia cerebral i neurobiologia de xiquets amb TDAH.

El Professor Castellans, guardonat amb diversos reconeixements atorgats per l´Associació Americana de Psiquiatria i l´Institut Nacional de Salut Mental (USA), ha sigut pioner en la descripció de les diferències anatòmiques cerebrals d´estos xiquets.

En el desenvolupament del programa d´aquest curs, Castellans mostrarà els últims avanços del funcionament del cervell en repòs i la interconnectivitat cerebral, descrivint l´arquitectura funcional intrínseca del cervell humà, aspectes d´extraordinari valor a nivell clínic.

Este fòrum d´idees contribuirà a la creació a València del Spanish Resting State Network, una xarxa de treball en esta matèria, que permet unir esforços entre distints grups d´investigació d´Espanya i centres internacionals, principalment nord-americans i iberoamericans.

D´esta manera, el Palau de Congressos es convertix en un punt de trobada on es fusionen coneixement i tecnologia, afavorint l´accés de la nostra comunitat als últims avanços científics i servint de plataforma de projecció del nostre destí, que s´obre al món a través de la difusió de la ciència i formació de nous professionals.

Programa del congrés