Published On: 28 de octubre de 2015Categories: Sense categoritzar

Més de 1500 advocats de tot el món en el 59th UIA Congress

El 59é Congrés de la Unió Internacional d´Advocats (UIA) arranca hui amb la presència de dos Premis Nobel de la Paz, l´assitència del Ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá i l´expresident de Portugal, Jorge Sampaio.Al voltant de 1.200 advocats es...

El 59é Congrés de la Unió Internacional d´Advocats (UIA) arranca hui amb la presència de dos Premis Nobel de la Paz, l´assitència del Ministre de Justícia espanyol, Rafael Catalá i l´expresident de Portugal, Jorge Sampaio.

Al voltant de 1.200 advocats es reunixen a València per a celebrar la 59é edició del Congrés anual de la Unió Internacional d´Advocats (UIA) , on s´abordaran dos grans temes: les migracions en el món i les marques en l´esport.

Amb la celebració del Congrés, els organitzadors pretenen reivindicar el paper de l´advocacia com una professió social, especialment involucrada amb la defensa dels drets humans. En aquesta línia destaca l´anàlisi que un ampli panell d´experts realitzaran, en el marc del Congrés, sobre la Llei d´Immigració, que suposa la conjugació d´un delicat equilibri jurídic entre creixement econòmic, proteccionisme i Drets Humans. Aquest comité d´experts debatrà sobre els interessos en conflicte que donen forma a les lleis d´immigració, amb una enorme influència en les respostes que els governs donen al terrorisme, l´envelliment de la població, la mobilitat de les empreses, la tracta de persones i els refugiats.

El President del 59é Congrés de la UIA i President del Consell Valencià de Col·legis d´Advocats, Marià Durán, ha explicat que “es un honor que la Unió Internacional d´Advocats haja triat la ciutat de València per a reunir advocats de tot el món que compartisquen temes de tanta actualitat com la política europea en matèria de migració legal així com el paper dels advocats per a superar el repte de la crisi migratoria”. Per la seua banda, el President de la UIA, Miguel A. Loinaz, ha destacat també que “el Congrés convertirà a la ciutat de València en el pont jurídic entre Amèrica i Europa per la seua capacitat, infraestructures i servicis.

El segon gran tema que aborda el Congrés és el de les marques en l´esport i la conjunció entre negocis i Dret. Els ponents analitzaran les oportunitats brindades per les marques al mercat de l´esport i com es comercialitzen i protegixen. A més d´estos dos temes centrals hi haurà prop de 30 comissions de treball en matèries com a Arbitratge, Dret de la Competència, Contractual, Dret Metge, Penal, Bancari, Dret de Família, organització de bufets, Responsabilitat civil, etc.

Altres activitats del Congrés 

Durant els quatre dies de celebració de la reunió, estan previstes algunes activitats innovadores. Destaca la celebració del “Senado Internacional de Colegios de Abogados”, que proposarà un debat sobre la importància de la independència en la professió, amenaçada hui pel capital exterior, les escoltes telefòniques i la influència dels poders públics.

També acollirà la “Asamblea de los Abogados del mundo por la Defensa de la Defensa”, un espai de diàleg per a mobilitzar a l´opinió internacional a defendre els advocats que són amenaçats o als que li´ls impedix exercir la seua professió lliurement. Finalment, hi haurà activitats específiques per als advocats jóvens, com ara la sessió “El exercici de l´advocacia i el seu futur en un context internacional” i la sessió de “Speed Dating”, on els despatxos poden intercanviar experiències i contactes.

Durant la celebració de l´esdeveniment s´entregaran tres distincions: El Premi Internacional Jacques Leroy, a la millor dissertació d´estudiants de Dret sobre “Derechos Humans en el lloc de treball i control de les cadenes de subcontratación”; el Premi Monique Raynaud-Contamine, als dos autors amb les millors ponències del Congrés i el Premi de la Comissió de l´any, que recompensa el treball científic d´una de les comissions de treball.

El programa de les sessions està disponible en el lloc web: www.uianet.org

Video oficial : https://youtu.be/VTKiqdvGxhA

Par a més informació: www.uianet.org – uiacentre@uianet.org

Contactes de Premsa

Marie-Pierre Lienard, responsable de comunicación UIA mplienard@uianet.org

Amparo Marco, responsable de comunicación Lobbycomunicación; amparomg@lobbycomunicacion.es
Laurence Kiffer, Co-director comunicación UIA laurence.kiffer@teynier.com
Stephen Sidkin, Co-director comunicación UIA slsidkin@foxwilliams.com