Published On: 13 de abril de 2010Categories: Uncategorized

Més de 2.000 experts debaten sobre l´estratègia europea d´I+D+I

Més de 2.000 experts internacionals participen a València en el  debat sobre els interessos estratègics de la indústria europea arreplegats en el Pla de Recuperació Econòmica de la Comissió Europea i que dóna una importància extraordinària a la I+D+i com...

Més de 2.000 experts internacionals participen a València en el  debat sobre els interessos estratègics de la indústria europea arreplegats en el Pla de Recuperació Econòmica de la Comissió Europea i que dóna una importància extraordinària a la I+D+i com a factor d´impuls a la competitivitat per a superar la crisi econòmica i assentar les bases d´una economia Europea basada en el coneixement.

En el marc d´este Pla es mostren les quatre col·laboracions estratègiques publicoprivades en algun dels sectors més afectats per la crisi financera: Edificis energèticament eficients, Fàbriques del futur, Cotxes verds i Internet del Futur.

La trobada s´emmarca en la presidència europea d´Espanya i està organitzat per la Comissió Europea, la Generalitat i el CDTI (Centre per al Desenrotllament  Tecnològic Industrial). La inversió de les actuacions que es presentaran en el Congrés dins del Pla Europeu de Recuperació Econòmica 2010-2013 ascendix aproximadament a 8.400 milions d´euros.

Així, la Comissió Europea es reunix a València amb les principals parts interessades i els líders d´estes iniciatives amb l´objectiu d´impulsar estes iniciatives europees en I+D+i industrial. Els resultats d´estos debats representaran la informació base per a l´elaboració de les conclusions del Consell de Competitivitat Europeu que se celebra al maig.

Esta Setmana de la Innovació, Investigació i Desenrotllament compta a més amb una sèrie d´esdeveniments de caràcter europeu paral·lels com la reunió anual dels directors nacional de Tecnologies de la Informació i la Comunicació o esdeveniments de diferents plataformes tecnològiques d´àmbit europeu com CELTIC (Cluster Eureka de Telecomunicacions) i NESSI (Plataforma Tecnològica Europea de Programari i Servicis i  Diversos comités de Gestió.