Published On: 21 de maig de 2014Categories: Sense categoritzar

Més de mil experts en endocrinologia i nutrició es donen cita a València

Una multitudinària trobada amb mitjans de comunicació ha sigut el tret d´eixida del 56 Congrés Nacional de la Societat Espanyola d´Endocrinologia i Nutrició (SEEN) , que des de hui i fins al divendres 23, se celebra al Palau de Congressos de València i en el...

Una multitudinària trobada amb mitjans de comunicació ha sigut el tret d´eixida del 56 Congrés Nacional de la Societat Espanyola d´Endocrinologia i Nutrició (SEEN) , que des de hui i fins al divendres 23, se celebra al Palau de Congressos de València i en el què es reunixen més de 1.000 experts per a revisar els últims avanços mèdics relatius a estes especialitats.

En la presentació del congrés han participat el President de la Societat Espanyola d´Endocrinologia i Nutrició (SEEN) , Javier Salvador, el President del Comité Organitzador d´esta trobada, Juan Girbés, el responsable del Grup de Treball d´Obesitat de la SEEN, Albetr lecube, el president electe de la SEEN, Manel Puig, i el Coordinador del Grup de Lípids i risc cardiovascular de la SEEN, Francisco Tinahones.

En este 56é congrés s´abordaran, entre altres temes d´interés, la diabetis tipus 2, la hipertensió, la modificació de la microflora com a possible via de tractament enfront de l´obesitat, les complicacions associades a un mal control d´esta patologia (nefropatía, retinopatia, malaltia cardiovascular…) , i tindran lloc debats pro/contra entre grans especialistes sobre les noves formes de tractament, l´aparició de nous fàrmacs d´última generació i la seguretat i eficàcia dels tractaments existents.

Entre els espcialistas internacionals que assistiran al congrés destaquen entre altres, Loris Pironi de la ciutat italiana de Bologna, o els nord-americans William F. Young, Jr. i Michael Mingzhao Xing.

D´altra banda, dins del marc del congrés, València s´ha convertit és la segona ciutat espanyola que s´ha sumat a l´Aliança de Ciutats contra l´Obesitat, una iniciativa que pretén conscienciar la població sobre els riscos que suposa per a la salut aquesta patologia.

A més per a divendres que ve 23 a les 16:00h està programada una sessió de portes obertes al públic en general que davall, el títol “El paper de l´endocrinòleg en l´esport professional. L´alimentació en el futbolista d´élite”, comptarà amb la presència del president de la SEEN, del doctor Tomás Lucas Morante, president de la Fundació SEEN i de Joaquín Caparrós, entrenador del Llevant Unió Esportiva.

Web oficial del congrés