Published On: 1 de Juliol de 2016|

El Palau de Congressos de València celebra la seua majoria d´edat amb un impacte de 1.000 milions

El 2 de juliol, l'emblemàtic edifici de Norman Foster complirà 18 anys des de la seua inauguració. La seua activitat ha dinamitzat el turisme de reunions en la ciutat, atraient més de 2.500 actes i més de 1,75 milions d'assistents. Com a conseqüència, el Palau ha generat 1,9 milions de pernoctacions i un impacte econòmic de 1.000 milions d'euros, es dir, més de 33 veces el valor de la seua construcció.

El 2 de juliol, l’emblemàtic edifici de Norman Foster complirà 18 anys des de la seua inauguració. La seua activitat ha dinamitzat el turisme de reunions en la ciutat, atraient més de 2.500 actes i més de 1,75 milions d’assistents. Com a conseqüència, el Palau ha generat 1,9 milions de pernoctacions i un impacte econòmic de 1.000 milions d’euros, es dir, més de 33 veces el valor de la seua construcció.

Al paper clau que el Palau ha tingut en l’economia local, hem d’afegir la transformació urbana al voltant de l’edifici, on s’ha desenvolupat una nova zona de servicis i oci, a més d’una moderna planta hotelera amb 5 hotels de 4 i 3 estreles que proporcionen més de 1.000 habitacions a una distància menor a 1 quilòmetre, la qual cosa ha afavorit la celebració de congressos internacionals en l’edifici.

L’increment de l’activitat ha contribuït indubtablement a la millora del posicionament internacional de València. Segons l’Associació Internacional de Congressos i Convencions – ICCA-, una de les entitats més importants internacionalment en el sector, el nombre de congressos internacionals en la ciutat des que es va inaugurar el Palau ha crescut un 250% i més de la mitat d’assistents a congressos internacionals a València són acollits per aquest edifici. Actualment segons les últimes estadístiques, València ocupa el lloc número 14 a Europa (sense comptar capitals de nació) i és la tercera ciutat d’Espanya a considerable distància de la resta.

Durant estos díhuit anys, el Palau ha optat per una estratègia de diferenciació enfront de la competència, mitjançant la venda de servicis i producció de reunions (en l’actualitat el Palau produeix el 90% dels congressos) , la qual cosa ha afavorit l’increment del negoci, una major satisfacció del client i major contribució a la riquesa de la ciutat a través de la generació d’ocupacions directes i indirectes.

En aquesta línia de diferenciació, s’ha realitzat una intensificació de la política de màrqueting relacional a través de la implicació d’ambaixadors (professionals valencians de prestigi que defenen les candidatures del Palau en els seus fòrums), la qual cosa ha sigut fonamental per a la captació de negoci, amb un 60% de l’activitat del recinte, impulsada per aquesta labor comercial activa. D’altra banda, el Palau ha establert una innovadora política de gestió orientada a l’equilibri entre funcionalitat, eficiència i sostenibilitat: entre les accions incloses en el Pla Global de Sostenibilitat, destaca la coberta fotovoltaica de l’edifici que ja ha generat 2,1 milions de kWh des de la seua instal·lació en 2008. Aquestes iniciatives sostenibles són un dels punts millor valorats pels clients en els tests de satisfacció, on el Palau obté qualificacions excel·lents en tots els aspectes.

En paraules de la directora gerent del Palau de Congressos de València, Sylvia Andrés, “la celebració d’aquest aniversari és especialment significativa pel fet que l’edifici compleix 18 anys. El Palau continua mantenint la seua espenta vital amb tota l’energia de la joventut, unida al vigor de l’experiència. És gràcies a l’energia que li injecta el seu equip humà, equip on tenen cabuda no sols els propis integrants de la plantilla. També estan els nostres “ambaixadors”, els facultatius i científics valencians que presenten i recolzen les nostres candidatures i als que, més que mai, els agraïsc que continuen creient en el projecte. I també formen part de l’equip nostres proveïdors, que són els nostres aliats estratègics i, sense els quals, els nostres clients no aconseguirien, una vegada i una altra, les altíssimes cotes d’èxit en les seues reunions”.

Sobre el Palau de Congressos de València

El Palau de Congressos de València, guardonat per l’Associació Internacional de Palacios de Congressos com a Millor Palau de Congressos del Món en 2010, és el principal recinte especialitzat en la celebració de congressos i convencions de la ciutat. L’edifici, a més de ser un dinamitzador del turisme de reunions i motor socioeconòmic per a la ciutat, és referent en certificacions de gestió i qualitat i pioner en iniciatives sostenibles, que compatibilitza amb la seua activitat congressual.