Published On: 24 de octubre de 2022|

El Palau de Congressos llança un pla d’actuacions basat en la innovació i la sostenibilitat

Emiliano García assegura que les previsions per a 2023 mostren un panorama optimista, amb un increment de l'activitat en un 14%

El Palau de Congressos preveu augmentar la seua cartera de negoci un 14% l’any 2023. I el pressupost d’inversions d’aqueix exercici ascendirà a 1,8 milions d’euros, segons l’acord adoptat hui en el Consell d’Administració d’aquest organisme. “En aquesta reunió també s’ha aprovat el Pla d’Actuacions del Palau de Congressos de València per a l’any 2023, que parteix dels resultats aconseguits en 2022, un període en el qual gràcies a les iniciatives dutes a terme, s’ha recuperat gradualment l’activitat, situant-se en una posició similar a la que tenia abans de la pandèmia”, tal com ha explicat el president de l’organisme i regidor de Turisme, Emiliano García.

 

El regidor ha apuntat que les accions plantejades per al pròxim exercici “contemplen l’evolució del model de gestió del Palau a través de la creació d’una nova estructura organitzativa, que alinee la planificació estratègica amb la gestió de processos, projectes i procediments”. “Esta línia de millora busca l’adaptació a les noves demandes que exigeix el sector i la cerca de noves oportunitats de negoci, a través d’una renovada cultura organitzacional”, ha precisat.

A més, ha explicat que el Palau de Congressos “continuarà apostant per la sostenibilitat, en tots els seus àmbits: mediambiental, econòmica i social, i posarà el focus en aquelles accions que ajuden en el control i minimització de la petjada de carboni de la seua activitat”. D’esta manera, l’edil ha subratllat que continuarà “contribuint a una València sostenible, resilient, inclusiva i climàticament neutra”.

Respecte a les inversions proposades, ha informat que ascendeixen a 1,8 milions d’euros i “a més d’afavorir la sostenibilitat, proporcionaran les eines necessàries per a desenvolupar la innovació en l’edifici i mantindre un edifici a l’última, capaç de competir amb solvència en l’àmbit nacional i internacional”. Així, ha subratllat que “especialment important serà el seu posicionament en un any en què a més, marcarà una fita en la seua història, gràcies a la celebració del seu 25 aniversari”.

 

Previsió de negoci

Quant a la previsió de negoci per a 2023, ha indicat que la cartera “mostra un increment de l’activitat congressual en un 14% respecte a la de l’any anterior”. “Esta tipologia d’esdeveniments atraurà la ciutat un total de 27.000 participants que generaran 90.000 pernoctacions”, ha destacat.

Alguns dels més importants són: el XXXIV Congrés Nacional de Diabetis, l’XI Congrés Nacional d’Infermeria experta en Ostomies, 9th ESWI Influença Conference, l’EUSOBI 2023 (European Society of Breast Imaging), el 43 Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Interna, el 38 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Nutrició Clínica i Metabolisme, i el 4th Annual Meeting of the European Society for Paediatric Oncology, European Conference on Embolotherapy (ET2023) o ESGAR 2023.