Published On: 7 de juny de 2020|

El Palau de Congressos de València celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la posada en marxa del Projecte ODS

El Palau de Congressos de València posa de manifest, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, la seua conscienciació pel progrés social, cultural i econòmic del seu entorn i el ferm propòsit de combatre el canvi climàtic a través del llançament d’un nou projecte en línia amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. El regidor de Turisme i Internacionalització i president del Consell d’Administració del Palau de Congressos, Emiliano García, ha ressaltat que d’esta manera “reforcem el nostre compromís amb el medi ambient i aconseguirem assentar els fonaments d’una societat per a construir un futur millor”. […]

El Palau de Congressos de València posa de manifest, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, la seua conscienciació pel progrés social, cultural i econòmic del seu entorn i el ferm propòsit de combatre el canvi climàtic a través del llançament d’un nou projecte en línia amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

El regidor de Turisme i Internacionalització i president del Consell d’Administració del Palau de Congressos, Emiliano García, ha ressaltat que d’esta manera “reforcem el nostre compromís amb el medi ambient i aconseguirem assentar els fonaments d’una societat per a construir un futur millor”. Amb este objectiu, ha explicat que l’equip del Palau de Congressos de València “llança una nova iniciativa, especialment enfocada a continuar impulsant noves accions lligades a la sostenibilitat, que garantisquen el compliment dels Objectius de les Nacions Unides en el marc de l’activitat congressual”.

Esta és la base del Projecte ODS”, ha precisat l’edil, qui ha explicat que este projecte “pretén ser una plataforma integrada pel staff, clients i aliats estratègics, que garantisca una acció global que aconseguisca tots els àmbits d’actuació de l’edifici i se sume així al gran pacte internacional de l’Agenda 30, que contribuix al benestar social universal””.

La iniciativa s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat del Palau, el qual ha comptat amb importants fites com la instal·lació de la coberta fotovoltaica en 2008, que porta generats més de 3 milions de kWh d’energia neta. Actualment les inversions sostenibles representen el 40% del total i es calcula que a més permeten un estalvi d’aproximadament 1 milió de kWh en el consum anual. Este estalvi evita l’emissió de 707 Tm CO2 eq., la quantitat aproximada que emeten a l’atmosfera 150 vehicles circulant durant un any.

El Projecte ODS significa el començament d’una nova etapa en la qual es desenvoluparan noves iniciatives que garantiran modalitats de consum responsable i afavoriran el desenvolupament cultural, econòmic i social de València. Per a la directora general del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, “amb el projecte ODS, fem un pas engegantit en el nostre compromís d’aconseguir les metes que garantiran un futur millor, més sostenible, més inclusiu. Les iniciatives basades en els ODS són clau per a la reactivació de l’economia i poden ser decisives en un entorn com l’actual.”

Sylvia Andrés ha afirmat que amb la posada en marxa d’estes accions, el Palau “contribuix a l’impuls de la conscienciació global a favor d’una societat més justa i solidària, afavorint l’avanç de València en la seua estratègia de ciutat intel·ligent. A més, es promou la innovació i la tecnologia com a base per a l’ús d’energia no contaminant, i l’adopció de mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes’.