Published On: 22 de gener de 2020Categories: Corporatiu

Nou Comité Executiu de l’APCE en el 25 aniversari de l’associació

La nostra directora, Sylvia Andrés, entra com a vocal després de les eleccions celebrades hui

El nomenament coincideix amb el 25 aniversari de l’Associació de Palacios de Congressos d’Espanya

La nostra directora gerent, Sylvia Andrés, ha estat triada membre del Comitè Executiu de la APCE en les eleccions que han tingut en l’Assemblea Anual de l’associació, celebrada hui a Madrid, coincidint amb FITUR.

Novembre de 1995, en plena ‘dècada d’or’ del turisme al nostre país. Un grup de professionals es reuneixen per a compartir les seues inquietuds sobre la indústria del turisme de reunions i decideixen conjuminar forces per a impulsar la competitivitat del sector. Així és com es constitueix l’Associació de Palacios de Congressos d’Espanya (APCE), que en el moment de la seua creació parteix amb 21 recintes congressuals membres. Des del començament, el Palau de Congressos de València va tenir un rellevant paper, sent un dels pioners i impulsors d’esta associació.

Vint-i-cinc anys després, la APCE compta amb 32 palaus, tots ells amb uns exigents criteris d’activitat i instal·lacions. Esta entitat actua com a eix vertebrador del turisme al nostre país, el qual ocupa el tercer lloc a nivell mundial en nombre de reunions internacionals, segons l’últim informe de l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (lCCA).

Davant els grans reptes que es presenten a causa de la transformació constant que viu el sector i a l’elevada competitivitat internacional, el nou Comitè Executiu, triat hui pels responsables dels principals centres congressuals del país, s’encarregarà de potenciar noves estratègies per a defensar la figura dels palaus de congressos com a seus especialitzades en el turisme de reunions, que contribueixen a la promoció d’Espanya a l’estranger i a generar un significatiu ingrés a les economies locals. 

El nou Comitè està presidit pel director del Centre Kursaal, Iker Goikoetxea, i com a vicepresident i secretària ocupen el càrrec, respectivament, Javier Lacunza, director del Palau de Congressos i Auditori de Navarra (BALUARTE) i Belén Mann, directora de Convencions d’IFEMA. La nostra directora gerent, Sylvia Andrés, és vocal al costat de Yolanda d’Aguilar, directora del Palau de Fires i Congressos de Màlaga (FYCMA); Carlos García Espinosa, director del Palau de Congressos i Exposicions de Cadis; i Marc Rodríguez, director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).