
El Palau de Congressos de València, un edifici verd
La sostenibilitat és un pilar bàsic de l'estratègia del recinte congressual
Et presentem la Memòria de Responsabilitat Social Corporativa
El nostre edifici va ser concebut per a ser un dels referents en turisme de congressos a nivell nacional i internacional. Fa quasi 23 anys va obrir les seues portes. I amb la seua inauguració va canviar un barri. Va canviar una ciutat. València. I va començar a formar part de l’elenc de recintes congressuals europeus, entre els quals la sostenibilitat formava part del seu ADN.
El Palau de Congressos de València va nàixer, per tant, sent un edifici verd que minimitza l’impacte mediambiental. El disseny proposat pel britànic Norman Foster es va convertir en la primera iniciativa que es va posar en marxa baix el concepte de Green Architecture. L’orientació, forma i construcció d’este optimitzen els estalvis d’energia mitjançant el seu revestiment amb pedra calcària o la utilització d’una coberta d’alumini-zinc separada per a millorar l’aïllament de l’edifici i que aprofita la ventilació natural. A més, en 2008 es va instal·lar la coberta fotovoltaica, de la qual s’han generat 3’2 milions de kWh. Gràcies a totes les iniciatives posades en marxa, el nostre edifici genera un estalvi superior a 1.094.000 kWh a l’any, la qual cosa suposa una reducció d’emissió de 831.440 Kg de CO₂.
Durant estos anys i amb una arquitectura sostenible, el Palau de Congressos de València s’ha convertit en una plataforma verda per al diàleg, amb un pla estratègic alineat amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, que implica el compromís general amb el consum responsable per part d’equip, empreses organitzadores, proveïdores i participants en els esdeveniments.
En la nostra secció Sostenibilitat et detallem totes les accions que hem desenvolupat.
Un edifici verd en una ciutat verda
València és referent mundial en sostenibilitat. És la primera en el món a certificar i verificar la petjada de carboni de la seua activitat turística i ha sigut reconeguda com a ‘Ciutat Sostenible i Intel·ligent’ per la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme especialitzat de l’ONU per a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Ací, més detalls sobre la ciutat sostenible.