Published On: 9 de Juliol de 2018Categories: Congressos

El Palau de Congressos de València, punt de trobada per a 700 científics i investigadors de tot el món

Del 9 al 13 de juliol el Palau de Congressos de València acollirà el congrés Euromembrane 2018, punt de trobada per a 700 científics i investigadors de tot el món, principalment de França, Itàlia, Alemanya, Rússia i Regne Unit

Del 9 al 13 de juliol el Palau de Congressos de València acollirà el congrés Euromembrane 2018, punt de trobada per a 700 científics i investigadors de tot el món, principalment de França, Itàlia, Alemanya, Rússia i Regne Unit.

Organitzat pel grup d’investigació de membranes PROMETEU de l’Institut Universitari de Seguretat Industrial, Radiofísica i Mediambiental de la Universitat Politècnica de València (UPV) i en nom de la Societat Europea de Membranes, este esdeveniment té com a objectiu facilitar el contacte entre científics, tant a nivell industrial com a acadèmic per a una posada en comú i intercanvi de coneixements en el camp de la ciència i tecnologia de membranes.

Com resultat de l’aplicació d’estos treballs, concretament des d’Espanya i la UPV, cal destacar la seua àmplia relació amb entitats i empreses de diferents sectors productius, com: tèxtil, assaonats, petroquímic, metal·lúrgic, ceràmic i agroalimentari, així com amb distintes entitats vinculades amb el mercat de l’aigua. També inclouen un vessant social, ja que, durant els últims anys, s’ha participat en diversos projectes de cooperació al desenvolupament en països com a Equador i Moçambic en temes relacionats amb la potabilització d’aigua en zones rurals.

A més de les sessions paral·leles, este esdeveniment comptarà amb 258 presentacions orals i 518 tipus poster. Com a figures destacades a nivell internacional, assistiran Simon Judd, que ocupa la Càtedra Industrial en Enginyeria mediambiental en la Qatar University i també és catedràtic en Tecnologia de Membrana en el Cranfield Vàter Science Institute de la Cranfield University en Regne Unit, Klaus-V. Peinemann, catedràtic de Química i Química Industrial en la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) a Aràbia Saudita i cofundador de GMT Membrantechnik GmbH a Alemanya, (companyia líder en la producció de membranes per a separació de gas i vapor), João G. Crespo Catedràtic d’Enginyeria Química en la Faculty of Sciences and Technology – Universidade Nova de Lisboa (Portugal) o Richard Baker (fundador de l’empresa Membrane Technology and Research, Inc. (MTR), (líder durant 25 anys en investigació, desenvolupament, enginyeria i producció de membranes) i actualment al cap del programa de Nou desenvolupament per a separació d’etanol per mitjà de membranes de biomasa/biofuel.

Com a novetats en esta edició, per primera vegada tindrà lloc el simposi Premi Patrick Pixares. (Patrick Pixares va ser un dels pioners en ciència de membranes) i la Societat Europea de Membranes (EMS) atorgarà el premi al millor treball de doctorat sobre ciència de membranes. El programa científic anirà acompanyat d’un complet programa social amb excursions als llocs més emblemàtics de València i un sopar de gala un sopar de gala en un espai singular, com és l’antic Monestir Cartoixà del segle XVII. En paraules de la co-presidenta del congrés, la Dra. María Isabel Alcaina Miranda “La estètica dels edificis i salons és molt vistosa i agradable. Es tracta d’un lloc exclusiu i emblemàtic associat amb la nostra cultura i tradiciones”.

Més informació ací.