Published On: 1 de abril de 2007Categories: Uncategorized

Racons del Palau

El Palau de Congressos és tan versàtil com particulars són les necessitats de cada celebració. En gran mesura, la seua versatilitat es deu a la diversitat d´espais i sales amb què compta l´edifici: tres auditoris principals, nou sales de comissió, una...

El Palau de Congressos és tan versàtil com particulars són les necessitats de cada celebració. En gran mesura, la seua versatilitat es deu a la diversitat d´espais i sales amb què compta l´edifici: tres auditoris principals, nou sales de comissió, una cafeteria, dos salons polivalents (restaurants), una llotja per a personalitats, una sala de premsa, tres despatxos per a organitzadors, dos despatxos per a ponents i deu cabines permanents de traducció. Els grans espais es complementen amb els xicotets detalls que ofereix l´estructura de l´edifici.

Cadascun dels espais del Palau de Congressos està dissenyat per a cobrir unes necessitats concretes, les d´aquells que celebren un acte a les instal·lacions de l´edifici. Així, els tres auditoris principals s´usen per a la celebració de grans esdeveniments, com ara congressos o jornades, i compten amb un complement especial: sols cal pujar a la segona planta de l´edifici per a accedir a les sales de comissió, uns espais de suport que permeten més apropament entre els assistents i que tenen una capacitat conjunta per a 440 persones.

Reunions reduïdes, seminaris o tallers són els actes que solen fer-se en aquestes sales complementàries.

La llum, un element més

En obrir la porta de qualsevol dels tres auditoris situats a la planta baixa de l´edifici, hi trobem la claredat i l´amplitud d´un dels llocs emblemàtics del Palau, el vestíbul, un espai diàfan on la llum natural és la veritable protagonista. A una banda, els auditoris i, a l´altra, el paisatge que els enormes finestrals envidrats ens permeten contemplar. L´harmonia que produeix la seqüència dels brise-soleil, col·locats a la façana de vidre de l´edifici per a disminuir els efectes de l´escalfament solar a l´àrea d´exposició, és especialment adequada per a descansar, per a fer una pausa o un dinar lleuger després d´una jornada de treball en algun dels tres auditoris principals del Palau de Congressos.

L´ accés directe als jardins del Palau de Congressos, on l´aigua i la gespa són els elements predominants, és possible des del vestíbul; d´aquesta manera s´afavorix una mica més la relació entre els assistents. Els jardins han estat dissenyats per a ser l´espai complementari perfecte per a les trobades informals entre els participants en congressos, presentacions, actes, etc.

Espais equipats

Tots els espais, sales i estances del Palau de Congressos compten amb equipament tècnic i logístic d´última generació. La capacitat d´albergar grans congressos internacionals i convencions, concerts, simpòsiums i, fins i tot, reportatges fotogràfics ens remet novament a la versatilitat, a la idea que, siga quina siga la convocatòria, sempre hi ha un espai adequat per a portar-la a terme.