Published On: 19 de octubre de 2017Categories: Sense categoritzar

La cimera anual d’alcaldes per una alimentació sostenible comença a València

Comença a València l’esdeveniment mundial de ciutats més important sobre alimentació sostenible: entre el 19 i el 21 d’octubre de 2017, al voltant de 400 delegats, experts i alcaldes i representants de 100 ciutats i 50 països se citen al Palau de Congressos de València amb la finalitat de reforçar el diàleg entre ciutats, territoris, governs nacionals i organitzacions internacionals per a aconseguir sistemes alimentaris sostenibles que vinculen les àrees urbanes i rurals a tot el món.

La iniciativa es remunta al Pacte de Política Urbana Alimentària de Milà, que va posar en marxa la ciutat de Milà amb motiu de l’Expo 2015 i compta amb el suport actiu de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura). Fins al moment, 159 ciutats de tot el món han signat el Pacte de Milà i moltes altres ciutats d’Espanya i de l’estranger planegen adherir-se durant l’esdeveniment d’esta setmana.

Entre els participants confirmats s’inclouen, entre altres, els alcaldes de València, Barcelona, Copenhaguen, Milà, Nouakchott, Nova Delhi o West Sacramento, entre altres, així com experts de renom com Graziano da Silva (director general de la FAO), Edward Rubin (coordinador de l’informe especial de 2005 del Panel Intergovernamental sobre Canvi Climàtic –IPCC– i guanyador del Premi Nobel de la Pau), Gary Gadner (Worldwatch Institute Washington) i l’activista senegalesa en defensa dels drets humans i de la dona Bineta Diop.

L’esdeveniment serà retransmés en directe a través de l’enllaç:
http://:www.valenciacapitalsostenible.org

Un dels moments culminants d’estos 3 dies serà la lectura de la Declaració de València el divendres a les 12.50 h, una crida d’acció dirigida a les ciutats i als grups d’interés internacionals per a donar suport a sistemes alimentaris sostenibles i contribuir a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, l’Acord de París sobre canvi climàtic o la Nova Agenda Urbana adoptada pels membres de les Nacions Unides a l’octubre de 2016. Les ciutats tenen una nova responsabilitat com a força impulsora de polítiques internacionals en tots estos àmbits i el Pacte de Milà oferix una plataforma única per al canvi i l’acció.

Un altre punt que cal destacar de l’agenda serà l’anunci dels guanyadors dels Premis Pacte de Milà d’enguany i la selecció de la ciutat que acollirà la pròxima edició de la Trobada Anual i Cimera d’Alcaldes del Pacte de Milà en 2018.