Published On: 27 de Juliol de 2021Categories: Corporatiu

Tenim ‘androide’ nou en l’oficina!

Es diu Cashu. I realment és un robot social

T’agradaria conéixer-lo? Te’l presentem

El Palau de Congressos de València compta amb un androide en les seues instal·lacions. Podríem estar parlant d’un nou personatge de la coneguda saga de la Guerra de les Galàxies, però no, el que et contem és real com la vida mateixa. Com podràs imaginar, té un fidel aspecte de robot i una alta i ràpida capacitat per a adaptar-se a les necessitats del turisme de congressos. Fa poc temps que ens coneix, però ja es mou ‘com a peix en l’aigua’ pel nostre edifici.

Si tens previst organitzar un esdeveniment al Palau de Congressos, et contem les principals funcions de Cashu, el robot social que ha sigut dissenyat amb tecnologia 5G, en el laboratori de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la Universitat Politècnica de València (iTEAM- UPV), que lidera el nostre ambaixador Narcís Cardona, i produït íntegrament per Fivecomm.

El robot s’està ultimant per a posar-se a la disposició dels organitzadors d’esdeveniments. Ve equipat amb diferents sensors i càmeres que es troben interconnectats entre sí i té estes funcions: detecta l’ús correcte de les màscares, interactua per telepresencia, navegació autònoma i control remot, i en ser controlat per gestos, fa la funció de guia. D’esta manera, contribueix a augmentar la seguretat en els esdeveniments. I com veus, està personalitzat amb els colors de l’edifici. Gràcies a la tecnologia 5G, Cashu actua al mil·lisegon i li permet establir comunicació a través de veu i vídeo en temps real.

Cashu es va presentar en societat, recentment, en el V5G Day, l’esdeveniment que es va celebrar en el nostre edifici dirigit a investigadors, empreses i institucions entorn de la tecnologia 5G en sectors com la indústria del futur, la mobilitat, salut, energia, els mitjans i l’entreteniment. I es va fer amb dos grans objectius: la digitalització del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i servir d’inspiració als emprenedors i startups de base tecnològica, per a ajudar-los a desenvolupar els seus models de negoci amb la participació de la tecnologia 5G.

En este vídeo (apareix un altre nom abans de batejar-lo com Cashu, pots veure’l en viu: