Published On: 4 de octubre de 2022Categories: Congressos

Tornem amb força

El hui i el demà del Palau de Congressos

El hui i el demà del Palau de Congressos

Després d’un període marcat per la pandèmia, on tot el sector del turisme de reunions s’ha adaptat a un nou entorn, el Palau de Congressos de València ha tornat amb xifres de negoci similars al 2019, un dels millors anys de la nostra història. Quina bona notícia!

L’agenda de 2022 mostra un total de 116 esdeveniments confirmats, amb més de 100.000 participants, dels quals 38 són congressos d’alta rellevància. A més, en l’àmbit internacional, en l’últim quadrimestre de l’any el Palau ha incrementat un 7% respecte al mateix període de 2019. Aquesta tipologia d’esdeveniments genera, a més, un gran valor afegit, proporcionant a la ciutat de València un increment en les pernoctacions i una major despesa en el destí.

Com ha sigut la recuperació?

La recuperació ha sigut gradual, sent posposats alguns esdeveniments en els primers dos mesos d’exercici. A més hem de tindre en compte que, durant els mesos de juliol i agost, l’edifici no ha tingut activitat per a poder abordar la renovació del mobiliari dels auditoris principals.

Què ens espera en el futur?

Les previsions per al futur són optimistes.

L’equip de Palacio ha continuat treballant per a aconseguir la volta completa a la normalitat i s’ha bolcat en el present i en el futur. Aquest esforç ha impulsat, la presentació de noves candidatures d’esdeveniments, el número dels quals ja supera en aquests moments, el 33% de les presentades en 2021.

A més, en concret, l’any vinent 2023 es mostra com a exercici molt positiu, les xifres de negoci del qual, segons les dades en data de hui, semblen indicar que podria superar el realitzat en 2019, un dels millors anys del Palau. A més mantindria un important pes internacional. Aquests esdeveniments, com EUSOBI 2023, el XLIII Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Interna SEMI, el XXXIV Congrés Nacional de Diabetis o el 9th ESWI Influença Conference, atrauran a la ciutat un total de 27.000 participants que generaran 90.000 pernoctacions.

Així mateix, les previsions per a 2024 també són encoratjadores i ja tenim 13 congressos nacionals i internacionals confirmats, que atrauran a 13.000 assistents i generaran 36.000 pernoctacions. Entre ells podem assenyalar el XVI European Poultry Conference i el ECVS European College of Veterinary Surgeons Congress