Published On: 24 de gener de 2019Categories: Congressos

Els últims avanços en investigació contra el càncer, a debat

Els principals espases de la investigació i tractament contra el càncer es donaran cita al Palau de Congressos per a abordar des de les novetats més recents entorn d'esta patologia, fins a l'aspecte més humà de la mateixa

Els pròxims 8 i 9 de febrer, els principals espases de la investigació i tractament contra el càncer es donaran cita al Palau de Congressos per a abordar des de les novetats més recents entorn d’esta patologia, fins a l’aspecte més humà de la mateixa.

Les tres juntes provincials de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) organitzen al palau valencià la primera edició del Congrés Autonòmic de persones amb càncer i familiars. Esta trobada perseguix reunir als primers espases en el camp de l’oncologia com Ana Lluch, Vicente Guillem, Adela Cañete i Antonio Llombart Cussac, per a tractar tots els aspectes de la patologia. Al seu costat, en les sessions participaran especialistes en salut pública, investigadors, psicòlegs, nutricionistes i infermers.

Dins dels objectius del congrés, l’organització tractarà de contribuir a la normalització de la malaltia en la comunitat, suscitant el diàleg i desmitificant falses creences i mostrant els perills de les “ciències alternatives”. La investigació també serà fonamental dins de les taules redones que tindran lloc en el programa de l’esdeveniment, acostant als participants els últims descobriments en esta matèria.

Este congrés està també orientat a les persones que patixen processos oncològics, així com al seu entorn familiar, de manera que oferirà testimonis de pacients, formació en cures de la pell o cuidadors, estimulació cognitiva, i altres activitats satèl·lit.

En total s’espera reunir a més d’un miler de persones i la inscripció és totalment gratuïta a través de la pàgina web (congresoaeccomunidadvalenciana.es).

El Palau de Congressos ha contribuït a la realització del congrés a través de l’acord de col·laboració amb l’AECC, gràcies al qual posa a disposició de l’organització l’espai necessari per a l’exercici d’activitats. Esta acció s’engloba dins del gir social que ha donat el recinte i que, en el marc de les accions de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, ha recolzat l’entrega de dorsals per a la carrera “Valencia contra el Cáncer” durant els últims anys, en l’última edició dels quals van participar més de 10.000 persones. A més la seu ha possibilitat la celebració de la presentació del Circuit RunCáncer, activitat que en l’últim any ha aconseguit recaptar 309.135 euros, els quals van ser destinats a beques d’investigació oncològica.