Published On: 15 de gener de 2009Categories: Uncategorized

Un any inoblidable

L´aposta per la diferenciació ha marcat l´últim any d´activitat del Palau de Congressos de València. S´hi ha assolit el màxim reconeixement a la seua excel·lent gestió amb l´entrega del Segell d´Excel·lència Europea 400+. El de València és el primer...

L´aposta per la diferenciació ha marcat l´últim any d´activitat del Palau de Congressos de València. S´hi ha assolit el màxim reconeixement a la seua excel·lent gestió amb l´entrega del Segell d´Excel·lència Europea 400+. El de València és el primer centre de congressos nacional que l´obté i el segon a Europa.

En paral·lel amb aquest reconeixement, l´edifici ha dut a terme, com a culminació del compromís mediambiental que manté des que fóra inaugurat, la instal·lació d´una coberta fotovoltaica. Un projecte que demostra l´activa postura per les energies renovables i que ha suposat una inversió de 3,1 milions d´euros, realitzada amb recursos propis a través de la política d´autofinançament del Palau. Al tancament del 2008 la coberta fotovoltaica havia generat un poc més de 50.000 kW/h d´energia i gràcies a aquesta instal·lació s´han deixat d´emetre 20 tones de CO2.

Per a neutralitzar aquesta quantitat de diòxid de carboni hagueren calgut més de 100.000 arbres.

Com a conseqüència d´aquesta estratègia diferencial, el Palau ha guanyat la partida a altres seus per a albergar reunions importants. Així ho avala el creixement en el nombre de congressos i convencions en aquests mesos respecte al 2007, en passar de 44 a 48 esdeveniments d´aquest tipus. En total, els esdeveniments acollits el 2008, que van aportar quasi cent mil assistents al Palau, ascendeixen a 146.

Totes aquestes dades reforcen la posició de lideratge del Palau valencià gràcies a les seues iniciatives pioneres i a l´excel·lent servei que ofereix i que han situat la ciutat de València com la quarta del món quant al creixement del turisme de reunions en els últims 15 anys. Aquests èxits s´uneixen al reconeixement obtingut per part de l´AIPC (Associació Internacional de Palaus de Congressos), com un dels millors centres del món el 2007. Una selecció que realitza un comité d´experts independent i que ha atorgat al centre valencià una puntuació de 89,75 punts sobre 100, més de dos punts per damunt de la mitjana de la resta de finalistes.