Published On: 22 de març de 2011Categories: Uncategorized

Un Palau compromés amb el Planeta

El Palau de Congressos de València, per tercer any consecutiu, va apagar les seues llums durant una hora el dissabte 26 de març a les 20:30, sumant-se així a la iniciativa L´Hora del Planeta organitzada per WWF (World Wide Fund for Nature) en la que han participat...

El Palau de Congressos de València, per tercer any consecutiu, va apagar les seues llums durant una hora el dissabte 26 de març a les 20:30, sumant-se així a la iniciativa L´Hora del Planeta organitzada per WWF (World Wide Fund for Nature) en la que han participat més de 4.500 ciutats de 135 països.
 
Conscients del nostre compromís amb el Medi Ambient, el Palau de Congressos de Valencia, Millor Palau de Congressos del Món ha format part d´una xarxa de centenars de milions de persones dels 5 continents que, trascendint totes les barreres de religió, cultura, societat, generació i localització geogràfica, ha apagat les seues llums durant una hora, en la major crida a l´acció per a lluitar contra el canvi climàtic.

Aquesta mateixa setmana es celebraba també, amb l´inici de la primavera, el dia Mundial de l´Arbre. Si bé  la data oficial que commemora aquest dia s´ha establert el 21 de març, el Palau de Congressos de València hi col·labora tot l´any, mitjançant la implantació en les seues instal·lacions de sistemes d´estalvi d´energia per a la reducció de les emissions de CO2.

D´aquestes iniciatives, el màxim exponent és la instal·lació de la nostra coberta fotovoltaica en 2008, amb una inversió de més de 3 milions d´euros, possible gràcies a l´autofinanciació aconseguida pel nostre edifici.
 
Actualment, s´ha aconseguit traçar una tendència decreixent en el consum d´energia arrivant en l´actualitat a un estalvi pròxim a 1.000.000 kWh respecte al consum inicial, evitant l´emissió de quasi 740.000 kg de CO2. Alhora que, per a igualar la xifra de diòxid de carboni no emés a l´atmosfera, hauria sigut necessària la intervenció de més de 1.620.000 arbres.

El Pla Global de Sostenibilitat del Palau de Congressos de València és un projecte avalat amb l´obtenció del Segell d´Excel·lència 400+ atorgat per la European Foundation of Quality Management i per les certificacions ISO 14001 de Sistemes de Gestió Ambiental i UNE 216301:2007 de Sistemes de Gestió Energètica, entre d´altres, els extraordinaris resultats del qual ens permeten mantindre una elevada activitat congressual en les instal·lacions, sense alterar l´entorn natural.

En aquesta edició 2011, l´Hora del Planeta ha intentat emetre un poderós missatge recolzant-se en les xarxes socials.

Si en vols saber més fes click açí .